| | | | |

Министър Шишков по петите на Фандъкова: Започнал в полунощ проверка на …

Строителният министър Иван Шишков започна в полунощ проверка на ул. “Граф Игнатиев” в София.

Това става ясно от пост на кмета на район “Средец” Трайчо Трайков във Фейсбук.

“По молба на министър Шишков съобщавам, че след малко – от 00.00 до 02.00 часа, МРРБ ще проверява качеството на настилките на ул “Граф Игнатиев”. Ще бъдат взети ядки от кръстовищата с ул. “Шишман” и с ул. “6-ти септември”, а не че някой прави ремонт през нощта”, написа Трайков около 23.30 ч. в четвъртък.

За проверка на ремонта на “Граф Игнатиев” Шишков даде да се разбере преди два дни, след като преди това той демонстративно направи лично посещение на недобре наредените жълти павета край парламента.

Ремонтът на центъра на София се извършва с европейски пари по Оперативна програма “Региони в растеж”, която се управлява от МРРБ.

“Това, което установих, е, че за ремонта на ул. “Граф Игнатиев” не бяха поискани европейските пари. Това означава, че ремонтът е платен с наши пари от Столична община, а не с парите, които се полагат на София”, каза той.

Шишков коментира, че не са били поискани и затова не е направена и самата проверка.

“Защото, преди да се плати, се прави проверка”, уточни процедурата той при обявяването на инспекцията.

Според него столичният кмет Йорданка Фандъкова вече е поискала плащането и това е основание да започне проверка на ремонта на ул. “Граф Игнатиев”.

Припомняме, че министър Шишков бе освободен от кмета Фандъкова след случай с гибелта на дете, за което според разследването вината е на министъра, а делото още не е приключило.

Миналата седмица министър Шишков се активира да проверява жълтите павета.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts