| | | |

Тома Биков: Тепърва ще се проверява дали “Нексо” не е финансирал ПП

“Не сме се юрнали да участваме в правителство”,

Това заяви в ефира на Нова тв Тома Биков от ГЕРБ.

Той е на мнение, че първо трябва да се види къде отива третият мандат и след това да се говори.

„Демократична България има най-голям шанс да предложи реалистична конструкция за управление. Нашата подкрепа не зависи само от желание. Трябва да видим и какво ще предложат, каза депутатът от ГЕРБ.

„Целите са ясни. Те бяха сходни и в предишните два мандата. За нас не е приемливо единствено участие в управлението на двамата председатели на „Продължаваме промяната“, допълни Биков.

„Ние искаме България да излезе от политическата криза. Да се направи правителство не решава проблемите. Трябва да видим каква конструкция на правителство ще се предложи“, заяви той и добави, че когато се сформира едно правителство, дори да бъде съставено от хора, които са нямали нищо общо с политиката, те автоматично се превръщат в политици.

“Тази квазиреволюционна енергия от последните 2 години вече се изчерпа”, категоричен бе той. ГЕРБ имали доста сериозни притеснения въобще от ПП, не само от лидерите на формацията.

“Няма да подкрепим некомпетентни законопроекти, независимо какви лозунги стоят зад тях. Трябва да се направи сериозна съдебна реформа, а не след 2 години пак да я поправяме”, допълни той.

„Никой не знае къде ще отиде мандата. Всички приказки в момента са хипотетични. Казвам кой е най-оптимистичния вариант“, заяви Биков.

“Ние не сме нещо ново и непознато. Ние имаме самочувствието, че сме една предвидима формация с една мисля достатъчно добра експертиза, за да можем да си позволим да съставим поне две-три правителства самостоятелно. Т.е. ние можем да предложим три варианта за правителство още утре, само че няма смисъл да го правим”, посочи той.

Според него аферата “Нексо” тепърва ще се развива и ще се проверява дали не е финансирана кампанията на ПП. И ако това се бе случило с ГЕРБ, сега това ще е първа новина, а не да се крие. А господин Настимир Ананиев е съдружник на г-н Тренчев, заяви той.

“Нови избори няма да решат проблема. България трябва да има антикризисна и проевропейска насока”, допълни той. Според него ако ПП и ДБ отидат заедно на избори, то това означава край на съществуването на ДБ.

Той смята, че ще има нова бомба и след разкрития как е подписан плана за развитие от страна на последното редовно правителство.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts