| | | |

Кирил Ананиев: Няма да се откажем и ще се борим докрай

Има шанс да бъдат предоговорени поетите от България ангажименти в Плана за възстановяване и устойчивост за ускорено намаляване на въглеродните емисии с 40% до 2025 г., смята народният представител от ГЕРБ-СДС Кирил Ананиев.

На брифинг в Перник Кирил Ананиев посочи, че на този етап няма официално становище на Европейската комисия и вратата за преговори не е затворена.

По думите му аргументите, с които страната ни ще иска предоговаряне, са сериозни и обективни.

„Едно добро, успешно правителство би могло да убеди Европейската комисия.

Ние няма да се откажем и ще се борим докрай, защото става въпрос за производства, които са стратегически за нашата енергетика и не бихме искали първо да станем от износител на вносител на електроенергия от една страна и

второ да поставим под риск живота и работата на хората в нашата област и икономиката и на нашия регион и на страната като цяло”, каза Ананиев.

По отношение на връчения мандат на БСП за съставяне на правителство Ананиев заяви:

„Ако ни поканят, ще участваме в разговори, не в преговори, а в разговори, според мен, в оформянето на един национален документ, който да отчита всички онези приоритети, които

ще се поемат като ангажименти от политическите сили, които ще подкрепят едно такова бъдещо правителство и ще държат и ще носят политическата отговорност за това.”

Източник БНР

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts