| | | |

ПП каза “не” на БСП : Избраха си Вежди с ГЕРБ, да си гласуват и кабинет

Националният съвет на „Продължаваме промяната“ излезе с решение да се въздържи от подкрепа към правителството с мандата на БСП, съобщиха от политическата формация.

„Краткият живот на новия български парламент показа ясно, че носителят на третия мандат БСП може да състави правителство с останалите политически партии, с които заедно избраха председателя на НС и работеха в синхрон по ключови законодателни инициативи”, гласи с препратка към избора на Вежди Рашидов начело на парламента позицията на ПП от тази вечер.

Оттам уточняват, че все пак ще гласуват „за“ националните приоритети от програмната декларация на ПП, които съвпадат с целите на новия редовен кабинет, в случай че бъде сформиран от другите политически сили.

Националният съвет на БСП разреши днес на лидера на партията Корнелия Нинова да преговаря с всички политически формации в парламента за редовен кабинет с третия мандат. Нинова обяви, че ще покани лидерите им на среща още тази седмица.

„Вярваме, че можем да намерим съгласие с БСП в сферата на социалната политика, при гаранция за 3% дефицит.

Но виждаме сериозни разминавания по въпроси, свързани със съдебната реформа и законопроектите за главния прокурор, връщането на хартиената бюлетина чрез поправките в Изборния кодекс, влизането в Еврозоната и отношението към войната в Украйна.

Ако получим покана за разговор с БСП, ще я приемем.

Отидохме на разговори по политики с всички партии, защото сме убедени, че в сложния политически ребус единственият смислен начин е да обсъждаме политики за развитие на България“, гласи позицията на ПП.

Според тях сигналите от останалите партии в парламента пораждат съмнения за реални намерения за редовно правителство.

Националният съвет на ПП е дал мандат на лидерите на партията Кирил Петков и Асен Василев да започнат разговори с „Демократична България“, „Спаси София“ и други формации, „които работят за просперираща, справедлива и европейска България“, за обединения за следващите местни и национални избори в страната.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts