| | | | |

“Нексо” обяви “историческо” споразумение с регулаторите в САЩ

Компанията “Нексо” (Nexo) обяви, че е постигнала окончателно споразумение с Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) и редица други финансови институции.

Това се казва в съобщение на компанията, седмица след акция на прокуратурата в офиси на “Нексо” в София.

То се потвърждава от съобщение на сайта на SEC, според която компанията се е съгласила да плати 22.5 млн. глоба и да престане нерегистрираното предлагане и продажба на своя Earn Interest Product (EIP) на американски инвеститори.

Освен това, отделно, компанията се е съгласила да плати още 22.5 млн. долара за споразумение с щатските регулатори.

Освен SEC, в съобщението на “Нексо” се посочват и Асоциацията на администраторите на ценни книжа в Северна Америка (NASAA) състояща се от всички 50 американски щата и три територии,

Главния прокурор на Ню Йорк (NYAG), Департамента по банково дело на Тексас, Отдела по банково дело и ценни книжа в Аляска, както и Отдела за надзор на потребителски услуги във Вашингтон.

“Не са налице каквито и да било твърдения или обвинения от страна на федералните регулатори на САЩ, че Nexo е участвало в измама или подвеждащи търговски практики, или че клиенти на Nexo са били ощетени или подведени относно финансовото състояние на компанията.

Това слага край и на всички производства по отношение на компанията в осем американски щата, които са изцяло от административен характер”, пише “Нексо”.

Според компанията, единствената констатация на щатските регулатори за нарушения във връзка със законови изисквания е за “липса на необходимата регистрация за предлагане в САЩ на лихвоносещия продукт на Nexo, приет за ценни книжа”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts