| | | | |

Костадинов: Македонската държава ще продължава своята агресия спрямо нас на всички фронтове докато ѝ позволяваме

Северна Македония иска да издигне желязна завеса между тях и България.

Това предупреди лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов от трибуната на Народното събрание.

“Вчера министърът на външните работи на Република Северна Македония направи едно изключително скандално изказване.

Това, за което ние предупреждавахме миналата година, когато се гласуваше отпадането на ветото над началото на преговорния процес със Северна Македония за присъединяването ѝ към Европейския съюз, вече се случва”, каза още той.

“Това, което казахме ние беше, че в момента, в който вдигнем ветото, с което на практика се лишаваме от единственото си оръжие, което имаме за защита на българите в Македония, от там ще последват много сериозни атаки в две направления

– физическа към българите в Македония и във всички други направления, в които може да се защитават лъжливите тези, които там се представят като официална историография”, предупреди Костадинов

“Всички, които казват, че македонците са българи, няма да бъдат допускани в Република Северна Македония”, цитира Костадинов външния министър на РСМ.

И обърна внимание, че посланието е било изпратено точно от българската столица София.

Според него по този начин македонската страна е поставила ултиматум на България.

“Македония постави ултиматум вчера пред нас.

Тя каза: “няма да говорите истината, ще се съгласите с лъжата, ще признаете фалшификацията, в противен случай няма да ви пускаме в нашата държава”.

Тук е големият въпрос – ще се съгласим ли?”, попита още партийният лидер. Според него така РСМ цели да издигне желязна завеса между двете страни.

“Какво значи да кажеш от центъра на българската столица, че няма да допускаш никого, който казва, че българите и македонците са един народ?”, попита от трибуната на Народното събрание лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов.

“Българската литература и историография са създали десетки хиляди страници текстове, които ясно и категорично показват,

че да, огромното мнозинство от населението в Република Северна Македония е българско по произход, голяма част от него има и българско самосъзнание, близо 200 000 души в РСМ са българи, по българското законодателство са български граждани, а една още по-голяма част от тях са българи, без да имат гражданство”, каза още Костадинов.

Изказването на Буяр Османи е пред македонската телевизия “24 Вести” и цитирано от “Фокус”:

“Казах ясно в София всеки, който идва в Република Северна Македония и предизвиква гражданите, общностите, като отрича съществуването на македонския народ, териториални претенции от типа: Северна Македония е българска, македонците са българи,

това ще бъде сериозна основа държавата да не му позволява да влезе отново в страната, защото не можем да излагаме нашите граждани на такова безпокойство”.

“Наглостта на македонците не е нещо ново, всеки, който е свидетел на отношенията между България и Македония последните години го знае, а историците, които се занимават с отношенията България и Югославия, защото Македония е единственият жив наследник на Югославия, са наясно с това.

Македонската държава ще продължава своята агресия спрямо нас на всички фронтове докато ѝ позволяваме”, каза още Костадинов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts