| | | |

Кметът Белишки, чийто син бе задържан след скандал с депутат: И аз получих заплахи за убийство

Кметът на Панагюрище Никола Белишки разказа пред Нова телевизия какво знае по случая с обвинението срещу сина му Иван за това, че е отправял заплахи за живота на депутата от „Възраждане“ Стоян Таслаков.

Като поредна политическа бухалка. Така кметът на Панагюрище определи обвиненията срещу сина му.

Вчера депутатът от „Възраждане” Стоян Таслаков заяви, че Иван Белишки го е нападнал и е извадил оръжие. А всичко това станало в магазин пред свидетели.

„Запознат съм само с част от материалите по досъдебното производство. Твърденията на г-н Таслаков за пореден доказват неяснота в неговата теза“, каза той.

Според него, медийните изявления на депутата били разнопосочни.

„Не успях да говоря със сина си. Разговарял съм за не повече от 10 секунди, тъй като се извършваше обиск в жилището след разбиване на вратата, в София. В същия момент се извършваше и обиск в Панагюрище. Аз бях принуден да се върна в Панагюрище, тъй като там бяха моите родители“, обясни кметът.

„Явно Таслаков живее може би в съседния депутатски блок. Това е информация на съседи,

„Предисторията е дълга, започва преди повече от година и половина. Еманацията беше запалването на руското знаме, за което Иван съобщи и по вашата телевизия, че го прави, защото не е съгласен с политиката, водена от обкръжението на Путин. След това има безброй сигнали от г-н Таслаков”, каза Белишки.

„Чатовете не мога да коментирам, защото не съм ги виждал”, продължи той. Той и семейството му обаче получавали заплахи.

„Заплахи от страна на привърженици на политическата партия, която представлява г-н Таслаков, включително заплахи за убийство, както и към мен за физическа саморазправа”, заяви Белишки.

Той е подал сигнали, а лицето, отправяло заплахите, е установено. Белишки не знае дали това лице има връзка с някоя политическа партия.

„Това е поредната политическа бухалка, не говорим само за „Възраждане”.

Връщам назад 2 години и половина. Лице, което се представи като Сашо Генчев, заплаши мен и сина ми, поиска да си подам оставката.

Сигнализирах полицията. След година и половина се оказа, че не може да се открие това лице. Профилът се закри”, каза Белишки.

Разказа, че са го заплашили с доноси за изнудване, за икономически престъпления и това реално се било случило.

Освен това провокациите срещу сина му от страна на Таслаков и компанията около него били многобройни, твърди кметът.

„Многобройни са провокациите от страна на г-н Таслаков и компанията около него към сина ми. Иван преди няколко месеца навърши 23 години, тези атаки са 3-4 години. Нормално е един млад човек да е необуздан и буен, това не го оправдава“, добави той.

По думите му, синът му и депутата за първо път са се видели на живо на улицата на 17 януари. „Това мисля, че им е първият вербален контакт с Таслаков“, посочи той.

„Притесняват ме двойните стандарти, прикривайки се зад висок обществен интерес“, заяви Белишки, визирайки разследванията по многобройни анонимни сигнали срещу него и семейството му, като от своя страна той бил принуден да пази мълчание по всички досъдебни производства за заплахи срещу него.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts