| | | |

НА ЖИВО Бойко Борисов с извънреден брифинг, скочи на Радев, ПП и ДБ: Виновниците са пред президентството, за 2 години ….

Използвам случая първо да изкажем съболезования на нашите приятели от Турция и Сирия. Разговарях с турската страна. Имат 4 нужди, за да не се изпращат неща, които не са от първа необходимост.

Имат нужда да се закупят нови одеяла, зимни палатки, портативни газови отоплители и генератори за ток, които да се изпратят в помощ на пострадалите.

Всички, които са свързани с ГЕРБ, да го организират.

Това заяви извънреден брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

“Благодарение на колегите, беше приет закон, с който да се закупят два реактора IP1000, една от най-добрите технологии, за да сме построили съответната енергийна нова мощност. Ние сме по-напред от полския проект“, изтъкна Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обяви против изказването на президента Румен Радев в Брюксел, че България ще наложи вето, ако ЕС реши да налага ядрени санкции срещу Русия.

“Ако има санкции към ядрената енергетика към Русия, ние да ги подкрепим. Това е позицията на ГЕРБ, така работи ГЕРБ“, подчерта той.

“Струва ми се доста странно тези, които клечаха пред президентството, сега да протестират. Колегите от “Да, България“ го подкрепиха, ходиха да клечат срещу нас. И техните остри декларации и шумни тупаници пред президентството, не носят нищо

“Сега вече, който не охули Радев, вече ще стане лош. Толкова ли кратка памет имате?”, обърна се Борисов към медиите.

“17 юни миналата година сме казали за първи път и сме рисували, че 1 лв. взимат на литър от бензина и нафтата и го дават на руснаците.

Ето, обяснено ви, написано, нарисувано и никаква реакция. Когато правителството на Христо Иванов взимаше по 1 лв., този който ядеше баницата, никой не му опонира.

Ситуацията е същата, само ги няма Киро и Асен в управлението и сега цената е ниска, точно с 1 лв.

Някакви въпроси има ли по тая тема? Няма! Радев е праволинеен човек, това е неговото разбиране“, продължи Бойко Борисов.

“Кой мисли за истинска диверсификация, не само на доставки? Още 2012 г. ние сме дали концесия на “ТоталИ и ОМВ, тогава много се смееха.

Две години нищо не работеха, турците обявиха огромно находище, а румънците вече го черпят.

Говорим за стотици милиарди кубически метра газ на няколко километра от Варна, с най-добрата газопреносна мрежа, която сме изградили. Ние имаме собствен газ и няма да сме зависими от никакви танкери.

Турците вече черпят, на 5 км. от нас. Веднага БЕХ да влезе в съдружие с “Тотал” и ОМВ, да инвестираме и да започне да се черпи, не само да събираме концесионна такса.

Това е тема за разговор с колегите от ПП и ДБ“, коментира той и темата за добива на българско синьо гориво.

Искам да ги питам: Искат ли и ние да отидем там и аз да вдигна юмрук от другата страна, както те направиха.

2 години нищо, 2 години ДБ и ПП управляваха – нищо! За 2 години къде ни вкарахте, освен в криза”, отсече той.

“Виновниците не са в президентството, виновниците са пред президентството.

Ако бяхме направили евроатлантическо правителство, това щяхме да сме го направили. Нямаше да има нито една тема.

Ще идат един час там и какво – Радев ще им каже: Защо не направихте правителство, бъзльовци?

Когато ние издигахме кандидати срещу Радев, да не стане президент, те отидоха и го подкрепиха”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

“Кой мисли за истинска диверсификация, не само на доставки? Още 2012 г. ние сме дали концесия на “Тотал“ и ОМВ, тогава много се смееха. Две години нищо не работеха, турците обявиха огромно находище, а румънците вече го черпят.

Говорим за стотици милиарди кубически метра газ на няколко километра от Варна, с най-добрата газопреносна мрежа, която сме изградили.

Ние имаме собствена газ и няма да сме зависими от никакви танкери”, коментира още той.

“Истински се надявам партията на промяната в един момент да не се превърне в “Да, България”. Те не искат да поемат отговорност, да има правителство. Те искат някой да тричат, да се разходят за един час и да кажат “У-у-у””, подчерта Борисов.

“Цял ден търсите реакцията на ГЕРБ. Нашата реакция беше на президентските избори с кандидат.

Какво сте се възбудили, от кое? Какво ново е казал президентът в Брюксел? Какво ви превъзбуди толкова, че искате реакция?”, попита лидерът на ГЕРБ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts