| | | | |

Деница Сачева със съкрушителен удар по ПП и ДБ: Времето на експериментите свърши, реформа не се прави от никой словоблудец или от политик, продукт на маркетинг

“Продължаваме да имаме политици, които са в Народното събрание, без да знаят защо са там. Без да знаят какво е политиката, продължават да се занимават с маркетинг, с разделителни линии.

Самоопределят се като добри и почтени, определят другите като лоши, без да разбират, че в политиката няма черно и бяло, а трябва да се търси общото сечение за постигане на обществени цели.

Не е идеята да унищожиш този, който мисли различно от теб, а да намериш баланс на различни видове интереси и гледни точки, за да се намери решението, което е общественополезно”.

Това каза пред БНР депутатът от ГЕРБ Деница Сачева.

Времето за експерименти свърши. Хората трябва да гласуват за политици, които познават системите, имат управленски опит и могат да предлагат работещи решения. Които да отговорят на обществените очаквания и да свършат работа.

В НС сега влизат политици, които не знаят защо са там и какво представлява политиката. Те се занимават с маркетинг. Поставят разделителни линии, самоопределят се като добри и почтени, а останалите определят като лоши.

В политиката няма черно и бяло. Трябва да се търси общо сечение на всички гледни точки и интереси, за да се постигнат обществените цели.

Правителството на Кирил Петков въведе посредници в редица сектори и на практика отвори вратата за корупционни практики.

Техните депутати бламираха собствените си текстове за КПКОНПИ.

Сега се опитват да вменяват вина за НПК, а когато гледахме промените, лидерите им дори не присъстваха в зала.

Конкретно този законопроект беше внесен на 30 декември 2022 г. и веднага беше затрупан с още два подобни.

Още тогава се знаеше, че с тези действия работата по промените ще се удължи. На нас ни омръзна да ни изнудват да приемаме некачествено законодателство само, за да се доказваме на опакования като „почтен“ популизъм.

Промените в НПК се протакат от хората с гръмогласните твърдения. Докато се гледаха в зала, нашата парламентарна група беше в пълен състав и работеше по тях.

Без гласовете на ГЕРБ-СДС в този Парламент нямаше да се вземат никакви важни решения.

В социалната сфера например постигнахме добри резултати. Увеличихме с 22% подкрепата, предвидена в Закона за социалните помощи.

Продължихме и подкрепата за хората, чиито ТЕЛК-ови решения са изтекли.

Разширихме подкрепата за семействата с деца от I до IV клас и за тези от VIII клас.

В предаването “Неделя 150” Деница Сачева коментира и темата за РСМ след случая с нападението на Християн Пендиков:

“Не трябва да се прави грешката да се спира отново европейския път на РСМ. Трябва да настояваме категорично да се изпълнява преговорната рамка, по никакъв начин да не се ескалира напрежението, защото имаме нужда от стабилност…

В РСМ трябва да предприемат необходимите действия, за да тушират ескалация на напрежението”.

По думите на депутата от ГЕРБ не трябва да се тревожим за демокрацията в България, защото хората няма да се откажат нито от демокрацията, нито от парламентарната й форма.

“Разделението на статукво и на реформатори не е приемливо и е поредната мараня, която се прави, за да се замаскират реалните проблеми на хората.

Кой е статукво и кой е реформатор?

Не смятам, че някой в България мисли Бойко Рашков за символ на промяната.

Какви точно реформи сме чули да правят досега хората, които сме чули да наричат себе си реформатори?

Реформа не може да се прави от никой словоблудец или от политик, продукт на маркетинг. Тя може да се извърши само от политици, които познават системите, процесите, законите, имат достатъчно опит, за да могат да предлагат конкретни решения.

На тези избори хората ще гласуват за политици, на които вярват, че ще им свършат работата, на които вярват, че ще съставят правителство, ще приемат нужните промени в законодателството, ще отпушат реализацията на проекти и програми, ще направят държавата по-стабилна.

Времето на експериментите приключи”.

Интервю с Деница Сачева в предаването “Неделя 150” по БНТ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts