| | | |

Андрей Гюров обвини кабинета “Донев” в саботаж

Служебният кабинет на Гълъб Донев саботира държавата, като върна важни промени, които редовното правителство направи.

Кабинетът Донев трябва да получи много ниска оценка. Целта на това правителство беше да се бърка в енергийната независимост на страната. Министърът на енергетиката не трябва да бъде в следващия служебен кабинет.

Острото обвинение направи от медийния ефир на бТВ лидерът на ПГ на ПП Андрей Гюров.

А по думите му служебната власт на Румен Радев не просто е спряла реформите, но и остро се е месила в политическия живот.

“Ниска оценка”, определи Гюров за министрите на Донев. И конкретно лепна слаб (2) на енергийния Росен Христов, който плашел с криза и тъмни месеци, а това не се е случило нито у нас, нито в Европа.

Той даде пример, че енергийният министър Росен Христов не се справил със задачите си, защото твърдял, че ще останем на студено и тъмно през зимата заради липсата на газ, но твърденията му не се оказали верни – Европа не е нито на студено, нито на тъмно, а вече има и диверсификация на синьото гориво.

Гюров намеси и темата за съдебната реформа и действията по нея оприличи с “много искахме, но нямахме желание”.

Страната и съдебната система се нуждаят от механизъм за контрол върху главния прокурор, убеден е Андрей Гюров и заяви, че партията му направила всичко възможно законът да бъде приет.

Спрямо обвиненията, че ПП не подкрепили да бъде съкратен срока между гласуванията на първо и второ четене за механизма, Гюров заяви, че това са евтини сценки, които само харчат времето на българските граждани и техните средства за поддържането на парламента.

ПП и ДБ имаме 73 депутати в Народното събрание и по никакъв начин не можем да осигурим кворум, допълни още той.

Но пък ГЕРБ, ДПС, БСП, БВ и Възраждане са върнали хартиената бюлетина

По въпросът с обявената възможна коалиция между ПП и “Демократична България” за предстоящите предсрочни избори, Гюров коментира, че все още не е съставена формула за листите и не изключи вероятността Лена Бориславова да оглави такава.

Според него коалицията с ДБ, ако заявката за такава бъде изпълнена, ще е заради ясното разделение – статукво и новите партии. Говорим за каузи, не за листи, разкри Гюров.

Сега назря моментът за обединение с “Демократична България”.

Ние виждаме, че в момента процесите са точно такива и ако хората поставят възможността да бъдем такива, каквито сме, че можем да бъдем първи на предсрочните парламентарни избори на 2 април.

Все още нямаме име на коалицията си с ДБ, уточняваме детайлите, допълни депутатът.

Дали БСП ще подкрепи прогресивните реформаторски сили или ще застане зад новата тройна коалиция е изцяло в ръцете на социалистите, посочи Гюров.

“Моментът е различен. Има ясно разделение между управление на статуквото или да гледаме напред за нещо по-добро пред страната.

Тази промяна може да доведе до предимство на реформаторските сили”, допълни още депутатът от ПП.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts