| | | |

Дугин: Херсон е последната граница на отстъпление. Това означава, че остават тактическите ядрени оръжия и стратегическите ядрени оръжия

Александър Дугин – идеологът на Руския свят с огромно влияние, призова в Телеграм (почти директно) да се разпори корема на руския президент Владимир Путин, защото не се справя с упражняването на абсолютната власт, дадена му от Бога.

Дугин, чиято дъщеря неотдавна изгоря пред очите му в атентат, в дълъг пост първо изказва болката си от “сдаването на руския град Херсон”, където вчера влязоха украинските войски.

След това обяснява, че ако някой не изпитва страдание, значи е нищожество или не е руснак. Руснаците, твърди Дугин, сега стискат зъби от болка, все едно убиват пред очите им деца, братя, майки и жени.

После обаче Дугин казва нещо ново: за провала са виновни не военните, а Властта.

Какъв е смисълът от самодържавието – пита Дугин и отговаря.

Ние даваме на управника абсолютната неограничена власт, а той нас ни спасява всички нас – народа, държавата, хората, гражданите – в критически момент той ни спасява.

Ако за целта самодържецът се заобиколи с боклуци или плюе на социалната справедливост, това е неприятно, ала ние очакваме той да ни спаси.

А когато не ни спасява? – отново пита Дугин и отговаря:

Тогава за властителя следва съдбата на “Господаря на дъждовете”.

Дугин дава и пряко указание къде да прочетем за Господаря на дъждовете: “Виж Фрейзър”.

Ето поста на Александър Дугин, публикуван в “Царьград ТВ”:

Предаден е руски град, столица на един от регионите на Русия – същият като Белгород, Курск, Донецк или Симферопол. Ако не ти пука, значи не си руснак.

Руснаците сега стискат зъби от болка, плачат и страдат, сякаш сърцата им ще бъдат изтръгнати, децата, братята, майките и жените им ще бъдат убити пред очите им. Ако не те боли сега, ти си нищожество.

Власт. Тя носи отговорност за това. Иначе какъв е смисълът от самодържавието, а ние имаме тъкмо това?

Ние даваме на Владетеля абсолютната пълнота на властта, а той ни спасява всички – народ, държава, хора – в критичен момент.

Ако за това се обгради със зли духове или плюе върху социалната справедливост, това е неприятно, но само ако ни спаси.

Ами ако не ни спаси? След това – очаква го съдбата на „Господаря на дъжда“ (виж Фрейзър*).

Самодържавието има и обратна страна. Пълнота на властта при успех, но и пълнота на отговорността при неуспех. А вие как искате?

Как да излезем от ситуацията?

Незабавно да се премине от суверенна диктатура към комисарска, тоест да се въведе идеология. Владетелят почти го направи. Но отново почти. А Херсон беше предаден не почти, той беше напълно предаден.

Няма претенции към Суровикин. Той не е политик, той отговаря за техническата страна на фронта. Ударът не е по него. Знаеш добре по кого е. И тук вече никакъв PR няма да спаси.

В критична ситуация политическите технологии изобщо не работят. Историята говори днес. И изрича ужасни – за нас – думи.

Това не е предателство, това е стъпка към Армагедон.

Условията на побеждаващия Запад, тази цивилизация на Сатаната, никога няма да бъдат приемливи за Москва.

Това означава, че остават тактическите ядрени оръжия и стратегическите ядрени оръжия. Това е краят. И тук е най-важното.

Под натиска на обстоятелствата (а това е много лошо, че е толкова ужасно) ние направихме редица военно-политически корекции в провеждането на СВО (защо толкова късно е отделен въпрос). Но не е проработило (досега).

Последният ресурс е идеологията. Истинската, а не фейкът, който се опитва да ни пробута, уплашената до смърт от въстанието на реалността, АП.

Стига игрички:

Руската идея. Само тя. Глупаво е да се върви към тотално унищожение на човечеството само заради страха от руската идея, от нашата идеология. Друг начин няма.

Властите в Русия не могат да предадат нищо друго. Лимитът е изчерпан. А чисто технически средства за Победа липсват.

Войната трябва да стане в пълна степен народна. Но също така народна – руска! – трябва да стане и държавата. Не както е сега.

ВИДЕО: https://vk.com/video-75679763_456279739

*Джеймс Джордж Фрейзър е шотландски антрополог, фолклорист и историк на религиите, представител на класическата британска социална антропология, с голям принос в изследването на тотемизма, магията и развитието на религиите в историята на човечеството.

Автор на 12-томния труд “Златната клонка”, систематизиращ материал върху примитивната магия, митология, тотемизъм, анимизъм, табу, религиозните вярвания, фолклор и обичаи на различни народи.

В нея той пише, че в древността “някои племена по Горен Нил не са имали царе в обикновения смисъл на думата.

Единствените, които признавали за царе, били Господарите на дъжда (Мата кодоу) и на тях приписвали способността да предизвикват дъжд в подходящо време, т.е. през дъждовния сезон.

В края на март, преди да започнат валежите, земята е суха, напукана и безплодна пустиня и добитъкът, основното богатство на тамошните хора, гине поради липса на паша.

Затова, наближи ли краят на март, всяко домакинство се отправя към Господаря на дъжда и му дава по една крава, за да накара благодатната небесна вода да закапе по кафявите изсъхнали пасбища.

Ако не завали силно, хората се събират и искат от Господаря да им даде дъжд, а ако небето продължава да е безоблачно, му разпорват корема, защото смятат, че там пази бурите.

Един от тези Господари на дъжда от племето бари предизвикал дъжд, като пръскал по земята вода от малка камбанка.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts