| | | |

Всички очакваха Лорер да се извини за думите си към пребития Християн, а той: Не свършихме най-важното ….

48-ото народно събрание можеше да работи, но когато искаше.

Когато поиска, 48-ият парламент успя да направи някои хубави неща за хората. Точно “Продължаваме промяната” успя да накара тези неща да се случат.

Това обясни Даниел Лорер от “Продължаваме промяната пред бТВ

“Учебниците ще станат безплатни, когато има бюджет”, добави той.

“Аз се грижех за баба си, преди да почине, и обиколих много болници. Виждали сте в какво състояние са. Трагедия е.

В много от тях нямаше лекари, или те взимаха почти колкото минималната – 780 лв. 48-ото народно събрание се обедини тя да стане 2100 лв.

Това е един пример, как парламентът може да работи, каза Лорер. Добър пример според него е и решението на депутатите минималната заплата да е 50% от средната.

Този парламент не свърши и най-важната работа – да въведем контрол върху главния прокурор, каза още той. ГЕРБ и ДПС имаха чудесна възможност да гласуват за промяна в българската прокуратура, но те се мотаха. Как да им повярваме, че искат да обърнат нова страница?, попита Лорер.

Да, в цяла Европа гласуват на хартия, но на последните избори с нея имаше половин милион невалидни бюлетини. Това е колосално поле за измама. Сега ще броим и на ръка.

Представете си какви избори ще произведем сега, каза още той. И обясни, че две седмици парламентарно време е коствало връщането на хартиената бюлетина.

Рано или късно партиите ще разберат националните приоритети, надявам се, че това ще е в 49-ото народно събрание, каза още той.

И обясни, че ИТН са получи червен картон от българския избирател на предишните избори.

“Веднага щом резултатите излязоха, казахме, че приемаме избора на българския избирател. Бяхме втора, а ГЕРБ бяха първа политическа сила.

Когато бяхме ние, застанахме смело и направихме коалиция. Твърдо вярвам в бъдещето на България и че всички политически сили в България искат да работят за това бъдеще: за здрава икономика и справедливост за всички хора.

Преди появяването на “Продължаваме промяната”, това бяха само думи. БСП говореха за социални мерки, нищо не се правеше. ГЕРБ говореха за съдебна реформа, но нищо не правеха”, коментира още Даниел Лорер.

Чух изказването на “свободното падане”. Много ме заболя, защото президентската институция има много по-високо призвание – да ни обединява, а не да ни разединява. Такива оценки разделят хората автоматично, каза още Лорер. Той е категоричен, че атаките срещу “Промяната” показвали, че са били на прав път.

Първите танкери на втечнен газ пък били намерени от правителството на Кирил Петков

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts