| | | | |

Кирил Добрев с атака по Корнелия Нинова, припомни събития преди 26 години

Можем да я спасим.

Това написа във Фейсбук Кирил Добрев.

Той припомня събитията преди 26 години и заслугата на баща му Николай Добрев за това в страната да не се стигне до гражданска война.

“Преди 26 години на 4 февруари баща ми Николай Добрев, номиниран за министър-председател и председателят на партията Георги Първанов спасяват България от кървав граждански конфликт, като връщат мандата за съставяне на правителство.

Тогава левицата е имала 125 народни представители, но народното недоволство, спасяването на гражданския мир и интересите на България са били далеч по-важни от жаждата за власт за тогавашните лидери на нашата партия.

Само няколко години по късно БСП печели президентски и парламентарни избори благодарение и на тази постъпка, защото тогава БСП избра съгласието и разума.

Днес нямаме дори 25 народни представители и връщаме мандатите като празни бутилки в магазина.

Единствената мечта на шепата посредствени началници, останали на Позитано, е някой да ги хареса и покани във властта. Докато те чакат, партията ни се топи като пролетен сняг.”, посочва Добрев.

Припомняме, че на последните парламентарни избори, проведени на 2 октомври 2022 г., БСП зае 5-то място с рекордно ниските за партията 232 958 гласа (9.30%).

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts