| | | |

ИЗВЪНРЕДНО! НА ЖИВО Бойко Борисов пристигна в Пловдив, иска оставката на кмета Здравко Димитров

Остри критики към кмета на Пловдив Здравко Диимитров отправи лидеръта на ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна в 11,30 часа в града под тепетата за среща с актива на партията.

Сбирката е в хотел “Империал”.

Не може да махнем кмета, но направете така, че да се носи отговорност каза Борисов на актива си, коментирайки проблемите около строителството на стадион “Христо Ботев”, които ескалират.

Зам.-кметът Райчев трябва да си замине незабавно, нареди Борисов.

Борисов оповести решение на ИК на ГЕРБ за снемане доверието от Здравко Димитров и настоя:

Най-добре е да се дръпне и в оставащата година друг да поеме работата”

“Обичам го, уважавам го, но не се справи и ни създаде проблем”, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно кмета на Пловдив Здравко Димитров и го обвини, че се е отнесъл несериозно към казуса със стадиона на Ботев.

“Почтеното в случая и ангажиментът към партията е да си подадат оставките. Ние не правим стадион на ГЕРБ. Стадионът ще го направим – със или без кмет или зам.-кмет.

“Този човек абдикира от дейностите си. Или е в болнични, или е в отпуск, когато има проблеми”, посочи причините за исканата оставка на Зико Борисов.

Причината е протестите на феновете по строителството на стадион “Христо Ботев”, които негодуват от кмета.

“С парите, които осигурихме, си създаваме проблеми. Какво общо имаме с това. Преди месеци на стадион “Ботев” обявих, че Зико няма да е кмет повече. И той тогава пак не беше в Пловдив.

Веднъж се месих за пробива до Водната палата, втори път за стадионите. Ами аз не съм кмет на Пловдив, за да решавам проблемите. Той не решава месеци наред проблемите на града”, отсече Борисов.

Знам, че е много тежко преди избори да имаме такива отношения, но е честно към хората. Каквото сме обещали, сме го направили.

И заради подобни хора, които буквално абдикират от поста си – или с болнични, или в отпуска.

И всеки път – едно и също: “Още пари. Още пари”. Осигуряваме. Но става още по-лошо”, каза Борисов.

Мнозина тръпнат какво ще им каже той и предполагат, че ще затяга редиците във връзка с предстоящите парламентарни избори.

През октомври м.г. Борисов обяви в Пловдив, че Здравко Димитров няма да бъде кандидатиран за кмет втори мандат.

“Забранителен списък на границата между две държави, членки на НАТО, едната член на ЕС, другата кандидат-член на ЕС – това е провал на външната политика на правителството на Кирил Петков, заяви Борисов в коментар на днешното напрежение на границата с РСМ и упрекна Вежди Рашидов, че тази сутрин похвалил служебното правителство.

“Ако искате да се повтори ситуацията от предните две години, гласувайте пак за ПП и ДБ”, каза той.

БСП са много по-системна партия от ПП-тата, които са ляво либерали. Но в ГЕРБ има реакция срещу сближаване с БСП, заяви Борисов в коментар за предизборната ситуация.

ПП и ДБ са идеологически различни субекти. Не знам как Асен Василев ще прави бюджет с Христо Иванов. То тяхното е като сватба – като се събудиш сутринта, разбираш какво си направил, коментира Борисов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts