| | | |

Росен Плевнелиев: Чудо като Петков и Василев не е имало и по времето на Виденов!

Подготовката за предсрочните парламентарни избори на 2 април е като в два сблъсъка в два блока – малко между Левски и ЦСКА.

Не вярвам обединението между “Демократична България” и Продължаваме промяната да им донесе първото място.

Това заяви президентът на България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев пред bTV.


По думите му шанс за правителство винаги има, но в последно време винаги се пропиляват. В момента ДБ спася ПП, посочи Плевнелиев.

„Продължаваме промяната“ като една ляво популистка партия вървят надолу. Този тренд много трудно се обръща. Практически в момента „Демократична България“ спасяват „Продължаваме промяната“.

Ние всички виждаме и рейтингите. Един Кирил Петков и Асен Василев – такова чудо не е имало дори Виденов, когато е падал. Не е имал такъв отрицателен рейтинг от 70%.

Това означава, че голяма част от българите имат едно изключително отрицателно отношение не дори и неутрално към Кирил и Асен“, каза Плевнелиев.

Според него ако ДБ бяха останали в страни, е можело да има по-голяма надежда за правителство след 2 април. По думите те са можели да бъдат балансьор.

Според него голяма част от хората имат неутрално и отрицателно отношение спрямо Кирил Петков и Асен Василев. Вижда се едно сдружение, събиране, което не ни помага да има правителство, но и на тях няма да им помогне, коментира държавният глава.

“Борисов отиде на лидерската среща, което е много умен ход, но показа, че полага усилия да се направи правителство.

Това, че Кирил Петков и Асен Василев отказаха да разговарят с нас, с мен и Соломон Паси е потресаващо”, оцени Плевнелиев.

По отношение на влошените отношения между България и Северна Македония за чествания на годишнина от раждането на Гоце Делчев, Плевнелиев коментира, че не сме толкова активни, колкото останалите държави на терен.

Вече можем да стъпим след всичките грешки и безобразия, на две много важни неща – европейското предложение за влизане на Северна Македония в ЕС и Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество.

Кога и как елитът на Северна Македония ще се прости с фашистката си идеология, предстои да видим, очаква Плевнелиев.

Ключът към решаване на казуса донякъде е в Белград и донякъде в Москва, посочи Плевнелиев.

Каквото и да се случва днес в Скопие е добре планирано действие в Белград и оттам в Москва. Нашата задача е да документираме всяко едно безобразие и действие на Република Северна Македония и да отидат в Европейския съд по правата на човека, категоричен бе Плевнелиев.

Той не знае какви са сценарийте в Белград и в Москва, които ще се опитат да отдалечат Северна Македония от ЕС. Кога ще дойде новото поколение в Северна Македония, което да зачеркне фашисткото минало, надявам се да го видим, пожела си държавният глава.

Той посочи, че България трябва да стъпи здраво в Скопие, защото и ние трябва да покажем своето отношение.

Дали трябва да бъдем по-твърди – да, но спазвайки европейските правила. Северна Македония от година на година ни тормози в Съвета на Европа, оплака се Плевнелиев.

“Във всички свой действия Република Северна Македония показва, че не е готова да влезе в ЕС”, категоричен бе Росен Плевнелиев.

Той даде да се разбере, че Гоце Делчев се е определя като българин, а не като македонец. Трябва да се въоръжим с търпение, да стъпим на европейските ценности и да им помагаме, призова Плевнелиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts