| | |

Мустафа Карадайъ: Целият свят се обедини в помощ на Турция

В тази трагична, ужасяваща ситуация, в която има хиляди загинали в Турция, десетки хиляди ранени, милиони хора, които са жертва, ние трябва да сме съпричастни първо като хора. Като държава този път показахме, че можем да се мобилизираме и да сме едни от първите, които да реагират в помощ на своя съсед.

Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в посолството на Република Турция.

снимка ДПС

Той изрази в специалната книга за съпричастност със страданието на турския народ съболезнованията на ДПС.

Заедно с него бяха зам.-председателите на Движението Станислав Анастасов и Ахмед Ахмедов, Хамид Хамид, член на ЦОБ на ДПС, лидерът на младежката организация Сезгин Мехмед и народните представители в 48-ото НС Ертен Анисова и Небие Кабак.

Ние, Движението за права и свободи, не само изразяваме нашата съпричастност, но и правим мащабна дарителска кампания, заяви Карадайъ.

Но каквато и дарителска кампания да правим, няма нещо, което може да смекчи трагедията на хората в Турция, допълни той.

В тази трагична ситуация може би самите ние трябва да си извлечем поука. Може би природата ни показва в какво състояние сме ние хората и как трябва да се обединяваме, подчерта Карадайъ.

Виждаме, че в тази трагична ситуация целият свят се обедини в помощ на близките на жертвите, в помощ на пострадалите, в помощ на целия турски народ и Турция като цяло, допълни той.

Ние трябва да си извлечем поука – да се обединяваме не само в трагични ситуации, да се обединяваме и за позитивни дела, обобщи Мустафа Карадайъ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка ДПС

Similar Posts