| | | |

Киро и Асен уредили силно свой човек на сладка работа в парламента, какви ще ги върши там Л.С. СНИМКА

За сътрудник в парламента е назначен личният охранител на Кирил Петков и Асен Василев. Лъчезар Ставрев, който с дебелия си врат и обръсната глава повече прилича на мутра от 90-те години на миналия век, е посочен в сайта на НС като съветник по сигурността на партията, пише “Уикенд”.

Очевидно услугите му, са толкова ценени от ПП, че е уреден на работа още със старта на 49-я парламент.

До момента от правото си да назначат лични сътрудници, са се възползвали само коалицията ПП-ДБ.

Сред посочените от тях имена има хора с прелюбопитни биографии, сред които безспорно най-атрактивен е Лъчезар Ставрев.

снимка Архив

От страницата на НС става ясно, че здравият мъжага, който трябва да дава предложения за законодателни промени, е със средно образование.

Депутати разкриват, че не очакват Ставрев да върши тази работа, а назначението му като сътрудник е само прикритие на работата като бодигард на Петков и Василев в парламента.

Ставрев го играе гавазин още от миналия парламент като и в двата случая е вписан като сътрудник на депутата Искрен Митев, който е сред най-доверените хора и любимци на съпредседателя на ПП – Асен Василев.

Охранителят трудно може да бъде сбъркан, тъй като освен масивната си фигура и безпардонно поведение, ежедневно се явява на работа в раздърпани черни дрехи.

Облеклото му противоречи на дрескода на депутатите и посетителите в сградата, но въпреки това, никой не смее да му направи забележка.


По време на кабинета „Петков“, Ставрев, който иначе е със средно образование е назначен на щат в Министерството на финансите, в отдел „Обща администрация“ с месечна заплата от 1700 лв.

Макар да не разбира нищо от финанси се задържа на работа там 7 месеца.

След свалянето на правителството на ПП, той набързо е разкаран от министерството, за да цъфне в парламента като пазач на патрона си.

Както вече стана ясно от правото си на сътрудници са се възползвали само коалиция ПП-ДБ.

Пръв това е направил Асен Василев, който отново избира за свой съветник по връзки с медиите Лидия Колева, която в миналото е работила в агенцията на Диана Дамянова „Д енд Д“, чиито услуги години наред ползва „Лукойл“.

Колева е заедно с Василев още от времето, когато бе вицепремиер и очевидно не пропуска да се възползва от това.

Наскоро стана ясно, че е проверявана от служебното правителство заради конфликт на интереси.

Повод за това става спечелена от съпруга й Васил, обявен и като агент на ДС, тлъста обществена поръчка за доставка на софтуер на НАП, която по това време е пряко подчинена на Асен Василев.

Сред малкото обзавели се вече с персонални сътрудници е и изгоненият от БСП и настоящ депутат Явор Божанков, който за свой съветник по регионалната политика е вписал ексколегата си Богомил Петков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts