| | | |

Цвъ Цвъ с лъжи клати ГЕРБ, призова избирателите на Борисов “да мислели”

Голям проблем за страната ни. Това показва какво се случва последните няколко десетилетия в страната ни, зависимостта ни от Русия, която е пряко свързана с корупционни схеми. Това е един сериозен негатив за страната ни.

Така Цветан Цветанов, бившият вътрешен министър и бивша дясна ръка на Бойко Борисов отговори на въпрос на БНТ дали списъкът „Магнитски“ е наказание за минали действия.

Цветанов отговори, че само преди 2-3 години били обслужвани проекти в руски интерес. Той конкретно посочи „Турски поток“ – защо сме го обслужвали? Не заобиколи ли така Путин Украйна и не му ли позволи да започне по-лесно войната? Това беше за сметка на българския данъкоплатец, настоя Цветанов.

Лишихме се от тръба с уредени доставки за сметка на друга, която беше 90% заета от „Газпром“, констатира бившият вътрешен министър.

Специално за Влади Горанов – това са действия, предприети от друг човек, който е дал някакви показания, които не са надлежно анализирани, обясни бившата дясна ръка на Борисов, визирайки казаното от Васил Божков, че е давал подкупи за Борисов

Попитан дали списъкът „Магнитски“ е наказнаие за Бойко Борисов, Цветанов отговори, че трябвало да се направи разграничение между първите два мандата на Борисов и третия.

Точно тогава, в третия мандат, избухна „Апартаментгейт“, а Цветанов беше основна фигура там и си тръгна от ГЕРБ чак след намесата на Борисов.

Създадох „Републиканци за България“ като алтернатива, добави Цветанов, намеквайки, че това е алтернатива, която продължава „Борисов 1“ и „Борисов 2“, но не и „Борисов 3“.

Той призова избирателите на ГЕРБ да мислят, като гласуват.

Има липса на оперативна информация относно мигрантите. Така Цветанов повтори казаното ден по-рано от друг бивш вътрешен министър на ГЕРБ – Валентин Радев.

Или грешна информация, или управленска немощ, добави бившата дясна ръка на Бойко Борисов.

Цветанов посочи и че, Европа е дала пари за опазване на границата ни, но имало липса на средства.

Не съм убеден, че има отлично сътрудничество за борба с мигрантите с Турция. Офицерът ни за връзка там беше върнат и още няма нов, заяви Цветанов.

Всяка една политическа криза генерира много напрежение и лоши управленски решения – миграционната тема е една от тях. Това рефлектира върху всички сектори в страната – икономика, инфлация, отсъствие от световната сцена.

Ако не бъде подкрепена “Гранична полиция и ако не бъдат инвестирани допълнителни средства за границата ни с Турция, проблемите ще нарастват. Оперативната дейност според мен отсъства.

Не е нормално вътрешният министър, както заяви вчера, да казва, че мерките, които предприема МВР, водят до действия на трафикантите да правят укрития и да прекарват мигранти.

България влезе в международния обмен с това как не може да противодейства на миграционния натиск, коментира Цветанов.

Този миграционен поток ще се увеличава. След земетресението в Турция не ни очаква хубаво лято. Системни проблеми в сектора за сигурност са в основата на това, което наблюдаваме като резултат.

Има липса на оперативна информация. България влезе в международния обмен с това как не може да противодейства на миграцията.

Когато не познаваш система, когато през последните години има случаи с такова поведение – това е или липса информация или наблюдаваме управленска немощ. Липсва управленска програма, политики и хоризонт. Ние вървим след събитията, посочи Цветанов.

Според него трябва да има двустранно сътрудничество между България и Турция. По думите му страната ни отсъства от международната сцена.

“Републиканци за България” се целят към местните избори, защото смятат, че провеждането на много предсрочни парламентарни избори не променя представителността в НС, а я вкарва в още по-задънена улица, обясни още Цветанов.

Той още веднъж заяви подкрепата си за новата коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България”. Като ги определи като добър, светъл лъч

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts