| | | |

Кирил Петков проговори за Лена и каква оферта е отправил към Дунчев

„Представете си това да се случва с Кърджали“ – с тези думи съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков сравни войната в Украйна.

„Когато си представим, че това може да се случи с България, ще разберем, че случващото се е морално грешно“, допълни експремиерът, който се включи от Виена.

„В историята ще остане, че България е застанала от правилната страна. Другото, което се надяваме, че ще пише в учебниците по история е, че режимът на Путин се е провалил“, заяви Петков в сутрешния блок на bTV.

Той заяви, че по никакъв начин не се разпознава в думите на президента Румен Радев, че българската армия е донор на Украйна.

„Символично е важно да покажем, че сме заедно с украинския народ“, допълни съпредседателят на ПП.

Петков отговори на питане имало ли е напрежение при нареждането на листите на „Продължаваме приеманата“ и „Демократична България“ (ДБ):

„Не, нямаше. С правилните листи имаме възможността следващият парламент да изглежда по съвсем различен начин.

Никъде не сме влизали в съглашателство с ГЕРБ и ДПС. Листите бяха наредени по начина, по който вярвахме, че е най-добре да се наредят.

„Няма значение дали си на първо или второ място, важното е съединението да се случи“.

„Да, Лена Бориславова е в листите. Щастлив съм да покажа, че калната машина на задкулисието не може да изплаши хора като нея.

Не ме е съветвал Цветан Цветанов по никакъв начин. Радвам се да видя, че дори и неговата организация разбира, че идеята да има „страшна коалиция“ от ГЕРБ, ДПС и БСП не би било добро за България по никакъв начин“, допълни Петков.

Голямо предложение направил Кирил Петков на Александър Дунчев, за да има мир в коалицията.

Припомняме, че Дунчев разбуни духовете като отказа участие в изборите, ако не е водач в София-област. Коалицията на „Промяната” и Демократична България реши районът да се води от представител на ДБ.

Предложих му да вземе моето място, каза Петков . Бившият премиер е водач в 23 МИР в София, където ще се бори срещу лидера на СДС Румен Христов и Христо Проданов от БСП.

Дунчев обаче отказал.

Най-разумно е Паметникът на Съветската армия да бъде преместен, за да бъде част от историята, но да не бъде разрушен.

Всеки може да премахва и премества паметници, но ние като българско общество трябва да влезем в дълбочината на този проблем и да поговорим сериозно коя е истината на нашата история, обясни той.

“Аз лично не вярвам, че в средата на нашата столица трябва да имаме паметник с човек, който държи шмайзер над главата си. Но, от друга страна, това е част от историята и не трябва да я забравяме. Да имаме толкова имена на руски генерали и да не знаем какво се е случило”, каза още Петков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts