| | | |

ХИТЪР ХОД! Борисов притисна ПП-ДБ: ГЕРБ взема всички министри, за ПП-ДБ – Външно и регулаторите

Трогнат съм от поканите на ПП-ДБ

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента предстоящата среща между партньорите в сглобката, която стана ясно, че ще се състои утре (събота), около 18:00 ч.

Разбрахме се преговроите да са за 18.00 часа. Христо Иванов има конференция, като свърши, ще започнат разговорите. Трогнат съм от поканата, но моето разбиране е, че бъдещият премиер трябва да води преговорите.

“Моето разбиране за премиер е да води преговорите за кабинет, който може да го ръководи, и ако усети, че може да го прави, да се съгласи и да стане премиер”, каза Борисов, визирайки Мария Габриел.

По думите му решението за министрите трябва е изцяло в ръцете на Габриел.

“Ако продължат, а те продължават да сменят поголовно, дори когато са в оставка, да сключват договори за близо половин милиард лева, да сменят ръководството на АПИ, видяхте какви хора слагат на АДФИ, слагат си заместници, след като ги предупредих.

За мен Асен Василев не може да остане финансов министър“, посочи той.

“Щедрото предложение да разделим регулаторите не е конституционно, правилно и морално.

Утре ГЕРБ и ППДБ може да ги няма. Ако се върнете в миналото – дори когато ГЕРБ имаше такива мнозинства, че може еднолично да назначи регулаторите, ние сме давали на всички партии.

Ако беше толкова важно, защо първо не сменихме регулаторите, а направихме Конституцията.“, попита лидерът на ГЕРБ.

Министрите не били важни, ето една оферта тогава – ГЕРБ взима всички министри, даваме им Външно и им гласуваме регулаторите“, предложи Борисов.

„Като гледам червените рози, които ПП дават на БСП, искам да ги предурпедя, че с комунистическата партия ГЕРБ няма да управлява и да дели регуалторите.“, закани се лидерът на ГЕРБ.

Преговорите ще продължат в неделя. Мария Габриел си избира министрите, с които може да работи. Едновременно се разбираме за регулаторите и съдебната система и след един-два дена се разбираме какво да правим, очерта програмата Борисов.

„Гордея, се че успях да запазя България на газовата карта на света. В Белия дом ми казаха, че ме окуражават да направя Балакнски поток. Аз се гордея с това, което построихме, защото благодарение на него сега тече газ към Украйна, Сърбия, Гърция, Северна Македония“, завърши той.

Очаквайте подробности!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts