| | | |

Главният Прокурор Гешев даде обещание и го изпълни

„В навечерието на 80-та годишнина от спасяването на българските евреи, България не допусна провеждането на антидемократична проява като Луковмарш.

Благодаря на зам.-гл. прокурор Пиронева, на кмета на София Фандъкова, на министър Демерджиев и на колегите от МВР и ДАНС“.

Това написа главният прокурор Иван Гешев в профила си в туитър.

Публикацията е по повод предотвратеното провеждане на „Луковмарш“ в София.

Тази вечер трябваше да се отбележи 20-та годишнина от първия марш в памет на ген. Христо Луков. Събитие, което множество правозащитници организации определят като неонацистка проява и антидемократична демонстрация.

Спирането на марша тази събота стана след като по-рано днес Върховна административна прокуратура сезира министъра на вътрешните работи и кмета на Столична община, в рамките на тяхната компетентност,

да предприемат мерки за спазване на приложимите нормативни предписания, с цел опазване на обществения ред и защита правата на граждани в случаи на възникнала опасност по време на т.нар. „Луковмарш“.

снимка Архив

Преди две седмици на събитие, организирано от български еврейски организации, Иван Гешев се закани, че няма да допусне провеждането на Луковмарш и както стана ясно тази вечер, обвинител №1 изпълни заканата си.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts