| | | | |

Дните на шмекерите и шарлатаните в Нова са преброени, а с тях и тези на чудовищната им Годзила в ефира, която трупа рекордна омраза и ненавист сред оскърбените потърпевши и оредялата публика

Лора Крумова е слонът на екран, а Нова телевизия на Спас Русев и фалиралия сърбин е слонът в стаята, за когото никой не говори.

Публична тайна е, че Нова ТВ има скрити собственици/собственик и сръбският буфосинхронист Шолак е само подставено лице с най-много 30% участие. Домъкнал го е Били Лъжеца (по Кеворк) през юли 2021 година.

4 месеца след “сделката” Вуйчо Спас Русев (също човек на Гергов) поема юздите на медията и връща в телевизията на ключова позиция Лора Крумова – Танка с 10 бона заплата като водещ на двучасовото седмично предаване “На фокус”.

За 8 часа месечно ефир броячът на Лорчето отброява по 1250 лева на час – колкото е средната заплата за 1 месец работа в столицата.

Смешното е, че предишният мениджърски екип освобождава от ефир свръх дебелата Крумова през 2020 година с мотив “заради неприемлив външен вид” и и’ изплащат 6 заплати обезщетение по нареждане отгоре, защото имала да изплаща имотна ипотека.

Лора Крумова по същото свисше благоволение незабавно е приютена за сценарист в пошлото шоу на Цитиридис в братската БТВ и пак срещу тлъста заплата за нищоработа.

Обаче с идването на Шолак и Спад Русев през лятото на 2021 година – старите мениджъри за изхвърлени на улицата, а Лора Крумова, която междувременно е качила още 20-30 кила отгоре – е катапултирана обратно в стола на водещата по Нова, вероятно защото вече е с “подобрен външен вид”.

Доколко видът и отговаря на някакви екранни стандарти, а въпросите, които пита, са достатъчно журналистическо ниво за национален ефир, “секи сам си преценя”.

В случая преценява Спас Русев, който се явява нещо като върховен жрец или кадровик и редактор в медията извън всякакви европейски и американски норми за невмешателство на бизнес факторите в новинарските екипи и тяхната работа.

Първоначално Русев твърди, че изпълнява волята на скрития собственик, който по неговите думи бил Бойко Борисов, но след като ГЕРБ пада от власт Русев обръща плочата и започва да пее друга песен като налага тоталната изолация на бившите управляващи и започва вендета срещу тях.

Почти всяка седмица Русев е забелязван в кабинетите на Кирил Петков, Асен Василев и знакови олигарси, където на Нова тв се гледа като на пиар агенция на новата власт и на “Промяната”.

Често Русев е чуван на тих глас от остроухите ни колеги да издава заповеди в коридорите на телевизията от името на премиера К. Петков в 7-те месеца на краткото му властване в държавата.

Вижда се, че без да е вложил и един лев инвестиция, Русев се възползва от вакуума в държавата и в собствеността на Нова и посредством такива остриета като Лора Крумова провежда частната политика в личен интерес.

Колко изкарват двамата с Лора от този “Часпром” на политически поръчки само те си броят пачките по чекмеджетата.

Формално Шолак спазва клаузите в договора за покупка на Нова всички партии да имат паритет в публицистиката, но не и негативните внушения срещу ГЕРБ и ДПС, с които са свързани част от собствениците и кохортата граждански коментатори от офисите на олигарха Иво Прокопиев.

На практика Спас Русев и Прокопиев овладяват мениджмънта на Нова без да са акционери и собственици в нея. Златна мина за лично облагодетелстване.

А къде са собствениците?

Както вече е ясно – единият е пробит и фалирал с колосални дългове от НАД 5 милиарда евро,

а другите са притиснати от санкциите по Магнитски и на този етап са хвърлили телевизията на произвола на съдбата.

А този произвол е в ръцете на двамата мародери Спас Русев и Прокопиев.

Лора Крумова е килърът за мокри поръчки с цялата продуценска подръжка на журналята от Капитал зад гърба си.

Целият този цирк свършва до дни с неочаквания, но неизбежен фалит на сръбския буфосинхронист, който ще трябва зор заман да продава своите проценти, за да търси свеж кеш и оцеляване.

Остават две опции пред Нова.

Или старите собственици излизат на светло или втората опция – прехвърлят акциите на нов западен или далеко или близкоизточен бизнес играч.

Независимо от щенията на една активна доскоро посланичка дните на шмекерите и шарлатаните в Нова са преброени, а с тях и тези на чудовищната им Годзила в ефира, която трупа рекордна омраза и ненавист сред оскърбените потърпевши и оредялата публика.

Остава въпросът как ли би се чувствал даден собственик, който притежава телевизия, която да го плюе от сутрин до вечер, а той дори да не може да и дръпне шалтера.

Очаквайте скоро още подробности относно скритите зависимости в Нова и имотните и кешовите облаги на бившата секретарка на покойния Жоро Коритаров и на “държача на чужди акции” Спас Русев,

който без да вади пукната пара от джоба си изниква ту като футболен бос, ту като бос на Виваком, ту като пратеник на босовете, ту на Киро Петков в двете големи телевизии Бтв и Нова.

Скорошното бягство на продънения сръбски електричар Шолак от България обещава да продуцира много смях и сълзи за местната публика.

Сриването на Нова в рейтингите може да бъде финансова катастрофа, но то е морално падение преди всичко за цялата журналистика и за цялата ни телевизионна общност.

Докъде стигнахме един бездарен шофьор от Дирекция “Музика” – град Перник, обвинен за източване на чуждестранните помощи за огладнелия народ в зората на прехода, сега да диктува в ухото на водещите в ефир от двете най-мастити национални телевизии….

Безвластието в Нова, дошло със санкциите по Магнитски, пълни частните каси и чекмеджета на тези с пяната, изплувала най-отгоре.

Скоро балонът ще се пръсне, както и търбухът на лакомите водещи и техните дресьори.

от фейсбук профила на Николай Бареков, журналист

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts