| | | |

Корнелия изби рибата с култов лаф: Касандра и Алехандро точно преди се вземат – развалиха годежа и започнаха да броят чеиза на булката

“Толкова е противоречива информацията, която излиза от официалните органи за атентата срещу главния прокурор Иван Гешев, че се всява съмнение в обществото и хората губят доверие в институциите”

Това заяви лидерката на БСП Корнелия Нинова.

“Случайно дошъл експерт отнякъде не може да дойде на местопрестъплението и да прави оглед, без да е вещо лице”, заяви тя във връзка с информациите за израелски експерт, който е пристигнал в България същия ден за да разследва мястото на взрива.

“Сарафов се отрича от първоначалните си думи, и обясни, че е бил подведен. Като жена и майка – не мога да възприема да се злоупотребява със семейството.

Нека да се видят доказателствата и истината да излезе наяве”, коментира Нинова пред bTV.

Бразилски сериал с ПП-ДБ

“ГЕРБ като първа политическа сила и Борисов носят отговорност за съставяне правителство на България.

След поканата към ПП-ДБ започна един бразилски сериал… Касандра и Алехандро точно преди се вземат – развалиха годежа и започнаха да броят чеиза на булката”, посочи Нинова.

Тя заяви, че Борисов им е “хвърлял въдици”, а те са ги налапвали “като шарани”.

Като примери, тя посочи управленската програма, работните групи за бюджета и съставът за Министерски съвет. “Реагираха като първокласници и направиха салто-мортале. А най-важното е, че няма никакъв резултат”, каза тя.

„Борисов първо хвърли въдичката на ПП-ДБ и им каза да направят законодателна програма. Закони обаче няма.

След това хвърли втора въдичка за състав на кабинет. Те го обявиха, а той им каза, че няма да стане.

Третата въдица бе за управленската програма. ПП-ДБ я направиха и той им се подигра.

Борисов ги провокира по всички начини, а те като по-неопитни, му се хванаха. Сега, като започнаха преговорите с другите политически сили, те казаха, нека да седнем отново да преговаряме. И това един месец.

Вариант “Б” на Борисов

“Тези игрички няма да се получат с БСП”, заяви Нинова.

БСП в игри с квадратчета няма да участва. Г-н Борисов си сменя мнението постоянно.

Досега мълчахме, защото първия и втория водеха преговори. Сега ще говоря, след като и ние бяхме поканени.

“Ние разбираме сериозността на ситуацията. Знаем, че излизане от кризата може да стане единствено, ако парламента и правителството работят. Ние сме решили да го решим този въпрос с вътрешно партийно допитване. Ние това ще го направим”, каза лидерката на БСП.

Според нея трябва да се извадят 4,5 национално важни задачи, а “не да се разглеждат политически програми”.

Сред важните приоритети, тя изброи теми като Шенген, социалната част на Бюджета, и приемането на законите по Плана за възстановяване и устойчивост.

„Не можеш да ми пращаш програма на друга партия, за да се забавляваш. Ние сме сериозна партия. Парламентът не е детска градина, където това да става“, възмути се лидерът на БСП от действията на ГЕРБ.

„Ние искаме да има ред и правила и това може да стане поп следния начин: да се извадят 4-5 национални приоритета; Шенген; бюджет; законите по ПВУ.

Втора стъпка – слагаме срок.

На трето място – кои хора могат да го свършат, а ние стоим отзад и ги подкрепяме. Толкова е простичко“, обясни Корнелия Нинова.

„Тя призова в ГЕРБ да седнат и да си изяснят какво точно искат. След това да седнат и да дадат срокове. Едва след това ние ще попитаме партията дали можем да дадем подкрепа.

Ако ГЕРБ имат сериозни намерения, лидерите трябва да се съберем и да решим дали ще има кабинет или не. Моето лично мнение е, че това правителство трябва да е съставено от експерти.

Ако искаме да свършим работа за България и народа, лидерите трябва да се отдръпнем“, подчерта лидерът на БСП.

„След думите на Бойко Борисов трябва да поставяме запетайки. Този човек не знае какво иска. Едно говори – друго прави. Ако не ти се прави правителство – връщай мандата! Защо губиш време?“, пита се тя

“Ако членовете на партията одобрят, възможно е БСП да подкрепи мандат на ГЕРБ”, потвърди Нинова.

“Ако ГЕРБ има сериозни намерения, имената на министрите за евентуален кабинет трябва да бъдат обсъдени на лидерската среща”, посочи тя и обясни, че, по-добрият вариант е да се предложат експерти, а не политически фигури.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts