| | | | |

Журналистка каза истината: Връчихме държавата на пубери-митомани, чиято възраст е изпреварила ума

Честит национален празник!

В Трета книга от “Държавата” на Платон се обсъжда как трябва да се подбират управници, за да бъде държавата запазена.

“Нали е очевидно, че по-старите трябва да управляват, а младите да бъдат управлявани?”, се изтъква в диалозите.

Логично звучи, това е някак естествено правило и по подразбиране от векове, че опитът управлява, а незнанието е необходимо да се обучава.

Е, ние връчихме държавата на пубери-митомани, чиято възраст е изпреварила ума.

Друго, което Платон подчертава с философията на древния свят, е, че тези хора, които ще са най-добри управници, трябва да се наблюдават през някакъв период от време, за да се установи дали не се самоизмамват и дали нямат склонност към насилие.

А отделно, основното и най-важно е способността да се отхвърля лъжата.

Ние виждаме как управляващият ни днес, не само се самоизмамва, но стовари собствената си недостатъчност и дефицит на кадруване, собственото си незнание за човешкото, слепотата си… върху цялата нация!

Незнанието му, неумението му донесе катастрофа за нацията.

Междувременно камуфлира ограничената си държавническа мисловност с две-три уж патриотични фрази и после спокойно наблюдава все по-намаляващо възхищение, но факт – все още заблудено възхищение. “ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИРА НЕПОДДАВАЩИЯТ СЕ НА ИЗМАМА!”, пише в “Държавата”.

Е, нашият, сегашният, го използваха и го използват толкова сладко, че очеизвадната му манипулируемост ни организира торнадото ПП.

И няма словесно извинение за шарлатаните, което да го оправдае. Нямаш право на такава груба грешка, щом си заел подобна позиция!

Никакъв Платон няма да ни помогне на нас.

Празнуваме днес Освобождението на България!

Но следва всеки ден да се освобождаваме от измамници, манипулируеми държавници, от селски хитреци, от парадното невежество, което се шири навсякъде и души последния въздух в подобието ни на държава.

Всъщност копринковци и харвардци силно си приличат.

Разликата е само между шкембе чорба и рукола. Иначе стилът на нагона към овършаване на околността е същият, нестихваща активна разсипия.

от фейсбук профила на Калина Андролова

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts