| | | |

НА ЖИВО Бойко Борисов проговори за ареста, парапета и грешния ъгъл на Лена и Киро (обновява се)

И за децата е ясно, че това е незаконно, че бе поръчково и дори наказуемо. Така лидерът на ГЕРБ коментира в Хасково доклада на Държавния департамент на САЩ и констатациите в него.

И отбеляза, че по-скоро би започнал с незаконните арести на българи по време на предизборната кампания – “десетки стотици, и български мюсюлмани, и християни, и католици.

Върнахме се 90-те години, отбеляза бившият премиер.

Предизборната обиколка на Бойко Борисов продължава и в Хасково, където отново бе посрещнат от пълна зала със симпатизанти и поддръжници на ГЕРБ.

Водач на листата в района е Делян Добрев, а своеобразен домакин на събитието бе кметът Станислав Дечев.

Борисов припомни, че от 2 години ГЕРБ го няма в управлението, а всички виждат какво е нивото на корупцията. Крадоха ви от бензина, горивата, храните, откъдето – както можаха, добави той.

Борисов смъмри и медиите, като посочи, че ГЕРБ няма участие в такива. И припомни как Бойко Рашков е заплашвал журналисти, а след това е задържал, както се е случило със Севдалина Аранудова.

“Един въпрос няма, грешен ъгъл, какво е грешен ъгъл, не разбрах”, включи се пак Бойко Борисов.

Критиките към медиите бяха свързани с мълчанието по финансирането на ДБ през Нексо и за незаконни действия на министри и премиер.

Този доклад казва, че ПП и ДБ нямат капацитет да се справят със съдебната реформа и върховенството на закона, смята Борисов.

Делян Добрев също се спря на доклада от САЩ и констатациите за корупция. При ГЕРБ инфлацията бе между 0 и 2%, за всичките години, посочи той. бяхме в топ 5, а сега сме в топ 5 отзад напред и не им е виновна войната, нито енергийните ресурси, защото инфлацията започва 2 месеца след като те станаха служебни министри, с първия бюджет, който те направиха, посочи водачът в Хасково.

“Трябва да решим проблема с инфлацията и знаем как. Голяма част от този проблем е във веригите.

За разлика от служебното правителство, което казва, че няма да води война с веригите, ние ще водим война с веригите. Какви са тези надценки от 100%?! По времето на ГЕРБ бяха 20 – 30% и им стигаше”, продължи Добрев.

“Виновникът за инфлацята е ПП. Така не може да продължава. След 2 април трябва да има правителство, иначе ще продължим да затъваме.

Казвайте на приятелите си, че всеки глас, даден за ГЕРБ е глас, даден за правителство. На нас предния път не ни стигнаха 5 гласа, а на ПП – 60 и няколко.

Техният кабинет дори не бе подкрепен от техните групи. Ако си набавим тези 5-6 депутата, означава, че ще имаме правителство, а проблемите знаем как да ги решим”, заяви бившият министър.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts