| | | |

Детската градина, първа група: Как Про100то Киро ще състави правителство

Вярвам, че ще имаме много по-голямо превъзходство, повече от това, което социологическите проучвания ни дават. Превъзходство, което ще ни позволи да съставим сравнително силно правителство на малцинството.

“А причината поради която заявявам това с такава увереност е вярата ни, че всъщност да имаш ясно, прозрачно правителство на малцинството е по-добре, отколкото една непрозрачна коалиция, в която никой не знае кой какво контролира.

И тук големият въпрос е защо другите партии биха подкрепили такова правителство на малцинството. Мисля, че има някои геополитически фактори, които биха повлияли на решението им”, допълни той, като уточни, че има предвид войната в Украйна.

Коалциия с ГЕРБ в невъзможна. Ние бяхме създадени като партия, за да променим модела “Борисов”.

Това заяви Кирил Петков от коалция “Продължаваме промяната – Демократична България” в ефира на Евронюз.

Ако решим да влезем в коалиция с ГЕРБ ще отблъснем всички наши избиратели. Кампанията ни беше фокусирана към бъдещето – Еврозната, Шенген, селското стопанство, намаляване на цените на храните.

Ние ще съставим правителство на малцинството. Готови сме да представим позитивна програма, която има общи политики с останалите партии в парламента.

Независимо за коя партия гласуват избирателите трябва да изискват от въпросната партия, посочи Петков.

“Готови сме да кажем, слушайте хора, не сме готови да направим компромис с ценностите си, както и да започнем да работим с вас, защото не сме забравили вашето минало.

Но за да бъдат постигнати тези конкретни цели, гласувайте с нас, всички. И се надяваме, че ще получим над 121 от тези гласове”

По думите му хората не се интересуват кой предлага дадени приоритети, но всички българи, които излизат на улиците, ги искат.

“Въпросът е да ги формулираме съвсем прозрачно. Ако трябва да го кажа възможно по-ясно, аз предпочитам правителство на малцинството, защото то ще ни предостави отговорността.

Ние да поемем отговорността”, каза още съпредседателят на “Продължаваме промяната”, която се явява на изборите с “Демократична България”.

Време е да променим системата, така че, когато настъпи промяната – тя да дойде с нова надградена система, а не просто да сменим кой е на върха като главен прокурор.

Така че ние ще намерим предложение за премахване на поста на главен прокурор, отбеляза Кирил Петков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts