| | | | |

Главсекът на МВР: Европрокурори отказали да отложат претърсванията за след изборите

На европейските прокурори, разследващи обществените поръчки за ремонт на жълтите павета в центъра на София, е било казано, че политически е по-добре претърсванията и обиските на фирмите изпълнителки е по-добре да бъдат извършени след изборите.

Това обаче не е било взето предвид. Това съобщи главният секретар на МВР Петър Тодоров пред Би Ти Ви

Вчера стана ясно, че Европейската прокуратура, оглавявана от Лаура Кьовеши, разследва корупция, измами и злоупотреба с пари на Брюксел по проекта за възстановяване на историческия център на София, включително пренареждането на жълтите павета.

Извършени са обиски и са иззети документи от 5 адреса в София.

Главният секретар на МВР обясни, че Европейската прокуратура е поискала среща с ГДБОП на 29 март за помощ при процесуално-следствените действия, а в петък – 31 март, след разпореждане на съда в четири фирмени офиса са били извършени претърсвания и обиски.

В Столичната община не е имало претърсвания – служителите са получили прокурорското разпореждане и са предали цялата документация, каза Тодоров.

Предварителното изчисление на щетите е за поне 3 млн. евро.

Кодовото име на разследването, ръководено от български делегиран прокурор, е “Пътят на жълтите павета”. Предполагаемите щети са за 3 млн. евро.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts