| | | |

Наш бивш съдия ги спука на изборите, дърпа напред ГЕРБ-СДС

78% са гласували за коалиция ГЕРБ-СДС в Симитли – рекорден резултат за пореден път, това сочи преброяването и на последните бюлетини в общината.

Кандидатът Стефан Апостолов е с 5070 преференции в Симитли, има около 1000 в Благоевград, не е ясно какви са преференциите му по другите селища в благоевградска област, но прогнозата е, че традиционният отличник ще потвърди рекордния си резултат от миналите избори и ще има около 7000 преференции, пише struma.com.

Апостолов, който е бивш футболен съдия, в момента е съдийски наблюдател към БФС.

С най-много преференции след сина на кмета на Симитли Апостол Апостолов е Костадин Стойков – 4700 в Петрич, не е ясно колко още ще добави от други места.

Очакванията за бум на преференциите в полза на санданчанина Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС, който атакуваше навсякъде в областта, не се оправдаха, пише още изданието.

В известен смисъл избирателите разочароваха Георгиев и симпатизантите му, той има около 1700-1800 преференции в Сандански, не е ясно колко по другите места.

На фона на 4700 преференции за Стойков само в съседния град Петрич, резултатът на Георгиев, като отплата за огромните му усилия в предизборната битка, е незадоволителен.

Прогнозите са, че ще достигне общо около 3000, с гласовете за него от цялата област.

Факт е обаче, че общинската структура на партията в Сандански се справи добре, вдигнаха резултата, което се дължи на активната работа на лидера и Стоян Стоев.

Даниела Савеклиева реализира добър резултат, тя се приближава до Георгиев по преференции,

Савеклиева е първенец по преференции в Благоевград, тя е спечелила гласа на 1500 благоевградчани, какъв е резултатът и по областта ще съобщим по-късно.

Засега ГЕРБ -СДС ще има 4-има депуати- Стефан Апостолов, Костадин Стойков, Георги Георгиев и Росен Желязков.

Ако при преразпределението на мандатите 11-тия за областта отиде при ГЕРБ има шанс Савеклиева, или Александър Мацурев, който има 1183 преференции само в Банско, да влязат в 49-тия парламент.

Все още очакваме резултатите за преференциите по места, не се изключва някои от цифрите да се променят.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts