| | | |

ГЕРБ и “Промяната” преговарят днес, избират постоянна контактна група

Представители на първите две политически сили в парламента – ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“, се събират отново на среща в НС.

Ще бъдат създадени контактна група и работни групи, които да търсят консенсус между всички политически сили за законодателните приоритети на парламента.

ГЕРБ-СДС търсим подкрепа и съгласие по ключовите въпроси, които засягат държавата, каза Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

Това са темите, свързани с еврозоната, Шенген, правосъдната реформа, с понижаването на цените, борбата с инфлацията, уточни тя.

Според съпредседателя Кирил Петков приоритетите на ПП-ДБ са законите, нужни за Шенген, за еврозоната, за Плана за възстановяване и устойчивост и за правосъдната реформа.

Днес на очакваната нова среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ може да се излъчи контактна група, която да подреди важните приоритети за първите две политически сили в парламента.

Ще бъдат търсени и останалите парламентарни групи, защото има приоритети, зад които всички трябва да се обединят.

След като народните представители не успяха да изберат председател на парламента в първото си заседание вчера, днес то продължава от 10 часа, сякаш не е завършвало.

Още вчера временният председател Вежди Рашидов не удари звънеца за край на заседание. Днес няма да го удари за начало.

“Работата на парламента ще започне без звън”, заяви Томислав Дончев от ГЕРБ.

Целта на този процедурен трик е депутатите да се пробват отново да изберат председател все едно на първото си заседание.

Не изглежда да се е увеличил шансът за постигане на съгласие сред срещата на двете най-големи парламентарни групи.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts