| | | |

Борисов показа със СНИМКИ какви височайши гости е имал на Светли четвъртък

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов показа каква важна визита е имало в централата на ГЕРБ на Светли четвъртък.

Той публикува снимки от посещението на новоизбраното ръководство на Българския екзархийски църковен вакъф.

Ето какво написа Борисов:

За мен беше чест на Светли Четвъртък да посрещна в централата на ГЕРБ новоизбраното ръководство на Българския екзархийски църковен вакъф, което е на официално посещение в София.

По време на срещата поздравих за избирането им председателя на Българските православни църковни вакъфи в Истанбул и Одрин Димитри Йотев, предстоятеля на Българската православна общност в Истанбул Негово Почитаемо Високопреподобие Харалампий (Ничев)

снимка Фейсбук

и членовете на Управителния съвет на вакъфа Йоанка Шонева и Вера Лязе.

снимка Фейсбук

По време на разговора за мен беше удоволствие да си спомним заедно за съвместната ни работа по възстановяването на православните храмове на българите в Република Турция

сред които Желязната църква в Истанбул, Метоха, сградата на Българската екзархия и храма “Св. Йоан Рилски”, както и църквите в Одрин – “Св. Вмчк. Георгий Победоносец” и “Св. Св. Константин и Елена”.

От своя страна подчертах, че българските власти успяхме да завършим работата по всички тези проекти благодарение и на междуправителствените споразумения, които подписахме с моя голям приятел президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

В края на срещата приех от отец Харалампий с голяма благодарност дарове, изпратени с благословение лично от Негово Всесветейшество Вселенския патриарх Вартоломей I.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts