| | | |

Каракачанов: Основната цел на ДБ и ПП е да сложат вилицата върху врата на главния прокурор

Овладяването на инфлацията трябва да бъде сред основните приоритети на държавата.

Това заяви пред БНР Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО.

“България е изправена пред продоволствена криза и тя не се дължи на войната в Украйна. 70% от хранителните продукти се произвеждат от вносни суровини. Лобито на големите монополисти в земеделието, които печелят от евросубсидии, няма интерес да развива зеленчукопроизводство или овощарство”.

Т.нар. законодателна програма, за която се споразумяха ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, е изключително едностранчива и безсмислена, смята Каракачанов.

“Държавата още няма бюджет. България има по-сериозни проблеми, отколкото тясно партийните цели, които са си поставили ПП-ДБ и уплашеният Борисов, който гледа се спаси и е готов да приеме техните безумия”.

Той предвиди разширяване на военния конфликт в Украйна и отбеляза, че е важно как страната ни ще се подготви за подобно развитие на международната обстановка.

“На фона на всичко това първите две политически формации в парламента се занимават с глупости. Основната цел на ДБ и ПП е да сложат вилицата върху врата на главния прокурор и да го махнат”.

Красимир Каракачанов остро разкритикува т.нар. Закон за домашното насилие.

“Прави се опит да бъдат заобиколени държавните институции и да бъде вкаран през задната врата т.нар. граждански сектор. Решенията ще взимат НПО -та , които в последните 20 – 30 години защитават еднополовите бракове и сепаратизма.

Политиката по отношение на семейното насилие ще бъде прехвърлена на едни организации, които никой не е упълномощавал. Това трябва да е приоритет на държавата и нейните структури”

Каракачанов вижда опасност от провеждане на „джендър политика“.

“От парите ни се финансират травеститски шоу програми. Предлагат се учебни помагала, които объркват съзнанието на децата. Отделят се средства за създаването на филми, пропагандиращи еднополовите отношения.

Това е опит да вкараш „правилните“ НПО и да ги овластиш не само да участват във взимането на решения, но и да провеждат политики”.

Той посочи, че 70-80% от насилието у нас е в гетата, където живеят маргинализирани общности.

“Това население трябва да бъде интегрирано по отговорен начин”.

Красимир Каракачанов мисли, че шансовете за съставяне на правителство са по-големи, отколкото тези да отидем на нови избори.

“ПП и ДБ няма да подкрепят правителство на ГЕРБ с първия мандат. Те ще разчитат, че партията на Борисов ще подкрепи правителство с втория мандат.

Като имам предвид геополитическите събития, склонен съм да вярвам, че натискът върху ГЕРБ ще бъде достатъчно силен и те ще бъдат принудени да клекнат и да подкрепят подобен кабинет”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts