| | | |

Борисов се вбеси сериозно: Нахално самочувствие! ПП взривяват ситуацията, ще приложим тяхната коварна хватка ВИДЕО

Започвам преговори с други партии. Коалиция няма да правим. Предлагам кабинет от личности.

ПП – ДБ взривяват ситуацията, искат избори.

Повече с ПП-ДБ няма да говорим. Това нахално самочувствие няма да търпим.

Може да направим така, че ПП – ДБ да не получат въобще комисии.

„Случи се нещо много положително, две антагонистични партии работят по управленска програма, тяхната програма е силно преоразмерена, заложен е много дефицит.

Победихме ги и с машини, и с хартия. Тях не ги смущава да разговарят с партии магнити. Ползват двоен аршин. Няма такава структура във фиска, за който говорят“

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС) във връзка с проектокабинета на „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ (ПП-ДБ), който бе представен във вторник.

„Нечувано е с 69 депутати да правиш правителство, с 64 е още по-нечувано.

С опита да ни подкупват, да сложат два милиарда за общините в комисия.

Те взривяват ситуацията и отиваме на избори“, каза той във връзка с офертата на Кирил Петков, която по-рано днес той оправи към ГЕРБ.

„От днес започваме преговори с другите партии, ще приложим тяхната коварна хватка. Разговори с другите партии ще кажат какво ще е мнозинството.

Всички виждат зловещото състояние на държавата, огромния дълг. Без редовно правителство държавата още юни месец ще изпадане в колапс“, категоричен бе Борисов.

„Те продължават да си играят… и ще продължат“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„ГЕРБ толкова се е втвърдила, че Делян Добрев е готов да ме измести веднага“, каза още Борисов и допълни: „В компютъра си имам поне 4 състава на кабинет.

Трябва да се направи кабинет от личности, иначе бюджетът няма да бъде приет. Ще предложим кабинет на личности, ако другите партии настояват за това.

Четвърти път няма да поема отговорността да правя кабинет с 69 депутати. Кабинет с личности може да има хоризонт най-много шест месеца“.

“В такова Народно събрание ние не можем да изберем и комисиите сега, няма ясно мнозинство. Разговорите с другите партии ще кажат какво ще е мнозинството.

От днес започваме консултации. Всички виждат зловещото състояние на държавата.

Продънения финансов резерв, продънените финанси, огромния дълг, който трябва да се тегли. Без редовно правителство държавата още юни месец ще изпадне в колапс

. Те продължават да си играят на правителство на малцинството с 64 депутати”, добави Борисов.

“Чухме ги ясно. Ние имаме избиратели, имаме симпатизанти, имаме програма, ние сме победили и изведнъж някакво нахално самочувствие просто няма да търпим.

В тази ситуация отговорността на всички партии, включително и “Възраждане”, е да се направи един кабинет от личности, защото при тази ситуация бюджет няма да бъде приет”, каза още той.

Лидерът на ГЕРБ толкава се разгневи на ПП-ДБ, че предложи Асен Василев да е пожизнен финансов министър, за да си оправи огромния дефицит.

ГЕРБ имат резерви по отношение на управленската програма на ПП-ДБ.

„Тя е силно преоразмерена, цели сектори не само генерират повече дефицит, а много дефицит”, каза Борисов.

“Финансовият министър ще внесе бюджета, той трябва да реже, ще го подкрепим Василев, иначе трябва да го изперем.

Защо ще теглим 13 милиарда дълг, ако държавата не колабира и е фрашкано с пари, откъде ще ни предложат тези 2 милиарда за общините и комисията, която ни предлагат като подкуп, попита риторично Борисов.

12 бюджета съм правил в живота си като премиер и още 5 като кмет. И пак ще направя, затова ще накарам колегите от ПП заедно да поемем отговорност. Няма да позволя да ми се нахвърлят само на мен!”

Борисов коментира и атентата срещу главния прокурор Иван Гешев:

„Никога главата на Гешев не е била на дневен ред. Той не е пожизнен главен прокурор. Тази позиция трябва да има контрол“.

С около 20 милиарда са преоразмерени цифрите в предложения бюджет, потвърди Томислав Дончев, който беше до Борисов. Депутатът от ГЕРБ обясни, че не може в държавния бюджет да се залагат несигурни приходи, все едно това е лотария, от която евентуално може да спечелиш.

Асен Василев е най-подходящ за финансов министър, подчерта в обобщение Бойко Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts