| | | |

Борисов поряза ПП – ДБ: Стига сте шикалкавели, няма да дадем подкрепа, за това което искате ВИДЕО

“С този подход да обясняват сутрин по телевизорите, че няма да подкрепят ГЕРБ, а може и с другите, няма да получат подкрепа за плаващо мнозинство. Гюров не е прав – парламент може да има и без тях”

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

“Опитах се да се абстрахирам от сутрешните коментатори. Не сме поставяли ултиматуми”, заяви Борисов, адресирайки думите на депутата от ПП-ДБ Андрей Гюров, че ГЕРБ-СДС поставят ултиматуми към тях за състав на кабинет.

Значи ДПС е по-приемлив от ГЕРБ. Кажете го на вашите избиратели, направете си коалиция и управлявайте. Но да шикалкавят с плаващи мнозинства – показва, че не знаят как се управлява.

За да говориш за втори мандат и да кажеш, че няма да представиш правителство дотогава, е някак си нелогично. Второ – да казваш, че не искаш подкрепата от ГЕРБ, а другите са ДПС, БСП, “Възраждане” и ИТН, които са приемливи за тях”, продължи председателят на ГЕРБ.

Това, което ние сме си спечелили на изборите – джентълменското споразумение за председател на Народното събрание (НС) и на правна комисия.

Спечелили сме си парламентарно мнозинство, председател, предложихме най-добрия администратор в България – Росен Желязков.

Опитах се да се абстрахирам от сутрешните коментатори. Не сме поставяли ултиматуми”, посочи Борисов.

“И днешният ден трябва да се използва и да наложим нашата управленска програма върху тяхната, да видим коя по-добра. Нашата е по-добра и по-разписана с всички сектори, но нека да им дадем шанс”, заяви той.

“Ще продължим и днес по програмата. Трябва да съберем най-доброто от двете партии, и политическо и експертно. Нашите експерти станаха политици – Томислав Дончев, Делян Добрев, Краси Вълчев. Но ако имат сериозен план, да направим подобен кабинет”, каза Борисов.

“Нашата парламентарна група започва по сектори да разговаря по програмата на ПП-ДБ – да видим дали е реалистична”, каза той. По думите му обещанието по 50 млрд. лв. за юг-север го няма.

“Ако нямат сериозен план за кабинет, това е опит за изнудване – провалете вашия мандат, скарайте се с всички останали”, заяви още Борисов.

“Няма срок на търпение. Ще проявим търпение, въпреки обидното им отношение”, подчерта още Борисов.

Никого не съм обидил с въпроса просто да кажат ако отидем на техния мандат кои ще са министрите. Вярвам в доброто, надявам се всеки един от нас каквото е говорил да го свърши”, коментира Борисов.

И допълни: “Ако се разберем по програмата няма да има значение в кой мандат да се случи”.
Попитан дали няма да има значение дори ако Кирил Петков заяви той отговори:

“Когато има програма и това няма значение”.

“Аз вярвам в доброто и се надявам всеки, който е обещал нещо, да го изпълни. Програмата за управление е по-решаваща от проекта за кабинет. Няма как да не се разберем по програмата.

Там има 10 милиарда за капиталови разходи. Махаме ги и отиват за социални политики. Ако не се разберат, излиза само един инат”, допълни Борисов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts