| | | |

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ започнаха преговори по секторни политики СНИМКИ

Преговорите между първите две политически сили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ вървят с пълна сила в кулоарите на парламента, въпреки острия тон между тях по медиите.

В Клуба на народния представител репортер на Епицентър .бг засече в задълбочен разговор на една маса юридическите остриета на ГЕРБ и ПП – Радомир Чолаков и Надежда Йорданова, в компанията на Рая Назаран

снимка Епицентър

и Стою Стоев от ПП, когото от ПП спрягат за бъдещ шеф на правната комисия и в чийто юридически опит Борисово изрази съмнения.

На друга маса пък кротко си хортуват вълните медийни противници Красен Кралев и Радостин Василев – бивши министри на спрота на ГЕРБ и на ПП.

снимка Епицентър

Трета маса е събрала експертите по сигурността на двете враждуващи партии – ген. Атанасов от ДБ и Христо Терзийски и Маноил Манев от ГЕРБ.

снимка Епицентър

В друг ъгъл на парламента- Красимир Вълчев и Елисавета Белобрадова вероятно говорят за образование, а Илияна Жекова от ГЕРБ и Искрен Арабаджиев от ПП-ДБ говорят за социална политика.

снимка Епицентър

Борисов обясни, че днес започват срещи на между двете формации по сектори, за да се обсъди програмата на ПП-ДБ, за да видят дали е реалистична.

Изрази увереност, че ще се разберат при всички случаи и коментира, че е по-важна от проекта на кабинет, понеже ако се разберат за нея, няма значение с кой мандат ще се реализира тя.

“Когато има програма, и това няма значение”, заяви Борисов на въпрос дали ще приеме Кирил Петков да е премиер, но се съгласи, че личностите имат значение.

“Днешния ден трябва да се използва, за да се разгледат програмите за управление. “Ние ще наложим нашата. Мисля че е в пъти по-добра, по-конкретна с всички сектори в нея. Но нека да им дадем шанс.

Но заради техния подход да обясняват как с другите може. И да обясняват за плаващо мнозинство – няма да го получат”, подчерта тази сутрин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на тезите на ПП, че те си готвят самостоятелно тяхна управленска програма.

“Документът, който подготвяме, го подготвяме ние като “Продължаваме промяната – Демократична България”, която ще предлага състав Министерски съвет.

Ще бъде обсъдена с експертите страни доколкото ние имаме нужда от подкрепа в Народното събрание”, каза публично Николай Денков след втората среща с ГЕРБ.

Очаквайте подробности

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts