| | | |

Промяната се оплаква от натиск от ГЕРБ, Гюров ревна: Няма да си свалим картите, няма да се поддадем на ултиматуми

Отговорността за правителство е на първата политическа сила. Ако те не могат да го направят, ще го направим ние. Народното събрание например заработи. Подхождаме отговорно. България има нужда от редовно правителство. От ПП-ДБ ще направим всичко възможно.

Не са важни само имената на министрите. Ще включим в разговорите всички парламентарно представени партии. Всички казват, че работещият вариант ще е с втория мандат.

Това заяви в сутрешния блок на Нова тв Андрей Гюров от ПП-ДБ

По думите му това, което притеснява тях и коалиционните им партньори, е какво ще се случи в държавата.

„Пак сме в ситуация, в която първата политическа сила не може да предложи правителство и изход от ситуацията. Топката е в полето на ГЕРБ. Да предложат правителство“, категоричен бе депутатът от ПП.

Гюров обясни, че работят усилено като им връчат втория мандат, да са готови с програма и състав на правителство, за да може в кратък срок да решат задачата

“Няма да следваме линията на ГЕРБ. Имаме свой подход при съставяне на правителство, не се поддаваме на натиск да обявим кабинет до края на седмицата.

Първо трябва да направим управленска програма. След това – разговори с всички в парламента и чак тогава за личности”, каза Гюров.

„Виждаме, че България има нужда от редовно правителство. Ще направим всичко възможно това да се случи. Процесът на формиране на правителство за нас не е в написване на едни имена за министри и премиер“,

Дълбока правосъдна реформа е една от основните цели на ПП-ДБ, включително механизмът за контрол на главния прокурор.

Категоричен е, че няма да подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ и няма да участват в техен кабинет.

“Само сядането на една маса с ГЕРБ за преговори за нас носи негативи.

Много хора са притеснени от връщането на ГЕРБ във властта. Затова търсим вариант, за да дадем един по-малко лош резултат на избирателите”, заяви Андрей Гюров.

Според него има липса на доверие между политическите сили в парламента и не може да има устойчиво мнозинство. Затова проф. Денков предложил правителство с мандат 18 месеца.

“Ако ни подкрепят, механизмът за контрол е през Народното събрание”, каза Гюров.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts