| | | | |

ПРЕДОЗИРАНЕ! Депутат от ПП-ДБ: Ще сме принудени да припомним какво правеше Бойко Борисов, докато Атанас Атанасов е гонил…..

Отговорността за реализиране на правителство след последните предсрочни парламентарни избори е изцяло в ръцете на ГЕРБ на този етап. Ако от ГЕРБ нямат смелост да осветлят приятелството си с ДПС, да замълчат и да върнат първия мандат.

Така депутатът от “Демократична България” (ПП-ДБ) и бивш областен управител на Пловдив Йордан Иванов обобщава във Facebook отношенията с партията на Бойко Борисов.

“Ако имат – да го сторят. Но което и от двете да направят, нека не забравят, че цялата отговорност днес лежи върху тях. За нас е важно да има мнозинство, което да не зависи от ДПС. Ще видим за тях дали е важно”, пише още той.

Публикуваме пълното му мнение без редакторска намеса:

Няколко важни неща в преговорния процес, които колегите от ГЕРБ е добре да осъзнаят, защото ако не го направят, ще сме принудени да припомним какво правеше Бойко Борисов, докато Атанас Атанасов е гонил руската агентура от България като директор на контраразузнаването:

1 Този, който поставя ултиматуми (за срокове и имена в случая) в преговорите, той чупи преговорния процес.

2 ГЕРБ не диктуват правилата при втория мандат. Ако стигне такъв мандат до нас, ние ще решим как да го реализираме. Атанасова: Ще предложим кандидат за премиер от ГЕРБ, ако ПП-ДБ продължават да тропат с краче

3 Признак на ниска преговорна култура е да коментираш имена на потенциални министри, които официално не са излъчени. Всички имена в евентуален проектокабинет на ПП-ДБ, които чуете до вторник, са манипулация.

Вече втори ден в национален ефир партийни лица от ГЕРБ се упражняват да казват кой може и кой не може да бъде министър. Медиите могат да говорят всичко, което преценят. Партиите, които преговарят за правителство – не могат.

4 Отговорността за реализиране на правителство след последните предсрочни парламентарни избори е изцяло в ръцете на ГЕРБ на този етап.

Ако от ГЕРБ нямат смелост да осветлят приятелството си с ДПС, да замълчат и да върнат първия мандат. Ако имат – да го сторят.

Но което и от двете да направят, нека не забравят, че цялата отговорност днес лежи върху тях. За нас е важно да има мнозинство, което да не зависи от ДПС. Ще видим за тях дали е важно.

5 Ако ГЕРБ не бяха задушили практически почти всичките си коалиционни партньори в миналото и не бяха подменили ключови реформи в предишните си управления, например съдебната реформа, днес можеше и да се води някакъв разговор за коалиционно управление.

Но поради горното е невъзможно. За справка – БЗНС, СДС, ДБГ, ВМРО, НФСБ, НПСД,, ББЦ, РЗС, “Атака”.

Уважаеми колеги от ГЕРБ, преговорният процес си има правила, моля да влезете в тях, за да свършим работа. Не е лоша идеята всички да се държим възпитано и на висотата на отговорността, която носим за гласуваното ни доверие.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts