| | | |

НА ЖИВО Борисов с първи коментар за атентата срещу Гешев и проектокабинета на ПП-ДБ: Ако Асен Василев е скритият премиер, няма да стане

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се пусна на живо във фейсбук.

Бойко Борисов откри храм в Разград. Лидерът на ГЕРБ участва в освещаването на храма “Св. Цар Борис-Михаил Покръстител“, в деня, в който православната църква чества паметта на царя-светец.

Храмът бе ремонтиран със средства, отпуснати от кабинета “Борисов 3” в размер на 100 000 лева.

“Ако искат медиите нещо да коментираме, вън, тук само владиката и попът имат думата”, заяви Борисов.

“В последните две години, и църквата, и джамията в Разград, за които правителството на ГЕРБ отпусна средства, щяха да са готови днес заедно. Мечтата ми беше да ги открия и двете. Надявам се, в кратки срокове, да се довършат и двата обекта. Разград го очаква”, каза лидерът на ГЕРБ.

“Атентат срещу който и да е човек е зловещо нещо. Знам какво изпитват семействата.”, това заяви по повод атентата срещу главния прокурор Иван Гешев лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Това е акт, който застрашава не само главния прокурор, но и семейството му, но би могло да застраши всеки случен. Затова го осъждаме.”

Борисов се позова на книгата на Алексей Петров, посветена на борбата с тероризма и заяви:

“Този атентат влачи лоши последици за България… Българите бяхме забравили както за нелегалната миграция, така и за подобен тип престъпления. Това още повече ни амбицира да довършим заедно с колегите, с които работим в парламента, съдебната и правната реформа.

Двете събития нямат нищо общо. Абсолютно му съчувствам за това, което му се е случило – пред съпругата, децата, едно от които е доста малко.

В същото време ще продължим със съдебната реформа. Нея не успяха да взривят”

Хората се страхуват – щом може да се посегне на главния прокурор, значи може на всички.

Бронираният автомобил е спасил живота на Иван Гешев. След двете години хаос, виждаме че той вече е във всички сфери и се връщаме в 90-те.

Борисов коментира проектокабинета на ПП-ДБ

Ако не се направи редовно правителство, последиците ще са по-лоши за България, допълни лидерът на ГЕРБ.

При този състав на кабинета на ПП-ДБ, няма как да ги подкрепим. Ако скритият премиер е Асен Василев, не е честно, по-добре да си бъде приемиер.

“В този проектокабинет има няколко фигури, за които не мога да кажа лошо. Но те са сбъркали времето. Два поредни избора народът казва, че те не могат да управляват сами. Те същото са го казвали и на нас, и на останалите политически партии.

От Денков разбрах, че той ще преговаря с всички партии, пожелавам му успех,. Смятам, че освен мен, други приятели те нямат.

Редовен, стабилен кабинет може да има само в един общ кабинет. Затова окуражих нашите представители в комисиите, нека да довършат работата си, за да може кой на кого и с какво може да помага”, каза Борисов.

“Благодаря на президента, че дава още време, защото имаме една чернова на правителство. Очаквам и другите партии да се произнесат. Ако в шаблона се намерят места за водещи наши експерти, като министри, аз мисля, че може да се случи.

Още няколко дни търпение, мисля, че би било само добре за държавата. В този му вид няма как да има такъв кабинет.

Първо са втори. А и малко са издадоха днес, интересни са ми разговорите с ДПС, с ИТН, с Възраждане”, добави лидерът на ГЕРБ.

“Не казвам нито не, нито да. Знам, че този хаос в тази нарастваща престъпност, миграция и обедняване на хората, нищо добри не ни очаква.

След 3-4 месеца резултатите от изборите ще са същите , но ще сме по-бедни, няма да има шанс за Шенген и еврозоната”, каза още той.

Това заяви Бойко Борисов след като “Промяната” обявиха състава на проектокабинета си

.По този начин няма да стане.Може Слави Трифонов, Нинова или Костадинов да ги подкрепят, заяви той.

Не казвам нито да, нито не, каза минута по-късно Борисов. Не искаме да взривяваме преговорите, обясни той. Нека си завършим преговорите. Ако има правителство, е хубаво да се знае.

Поздравявам Кирил за това, което е направил Само Василев ако са го пуснали е или голямо доверие, или голям капан за него

Що се отнася до Асен Василев, или им е цел да го отстрелят, или самовзривят, или да не стане нищо, отсъди Борисов. Ако скритият премиер е Василев , не е честно, по-добре да стане премиер, каза Борисов.

Ако вътрешната ми опозиция си е направила кабинет, докато обикалям църкви и джамии…Така Борисов коментира изтеклия състав на проектокабинет на ГЕРБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

снимка Кадър

Similar Posts