| | | |

Асен Василев втрещи с грозни думи за атентата срещу Иван Гешев ВИДЕО

Съпредседателят на ПП Асен Василев коментира пред журналисти намеренията на ГЕРБ-СДС да започнат преговорите с другите парламентарно представени партии

За управленската програма трябва да питате акад. Денков, той ръководи процеса.

Що се отнася до бюджет и финанси има ясни параметри, които сме заложили – 3% дефицит и да не се вдигат данъчните ставки. След срещата в Министерство на финансите се видя, че това е възможно.

Това коментира предложеният за финансов министър в проектокабинета “Денков” Асен Василев пред журналисти в парламента.

Последнте две години бюджетния дефицит е 3%. Тази година съвсем спокойно може да бъде 3%.

За първи път България оглави положителни класации -първа по ръст на износ за целия ЕС, втори по ръст на индустриалното производство и първа по ръст на заплатите в ЕС.

Това се стига, когато се провежда финансова политика парите да стигат до всички граждани и фирми, не само до шепа избрани фирми.

Тази финансова политика искаме да продължим в следващия проектокабинет, ако се стигне до неговото гласуване, посочи съпредседателят на “Продължаваме промяната”.

ГЕРБ спечелиха изборите. Първият мандат отива при тях и те трябва да го реализират по един или друг начин. Всичко, което поискаха от нас, го направихме. Представихме кабинет, за да имат те пълната информация и да вземат отговорните решения за страната.

Ако не успеят, ние вече показвахме каква е програмата и състава на кабинет. Ако се стигне до втори мандат ще говорим с всички политически партии за подкрепа на този кабинет.

Видяха проекта на кабинет. Имат пълна информация, за да вземат отговорните решения за страната”, каза Василев пред медиите.

Асен Василев направи леко казано неуместен коментар относно опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев, който стана на 1 май.

“За това трябва да се произнесат следствените органи”, започна Василев.

“Това, което се вижда от снимковия материал, който е показан, изглежда по-скоро като пиратка, която е изплашила зайци”, заяви съвсем неуместно той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts