| | | |

ПРЕДОЗИРАНЕ: Чувстваме се победители, ГЕРБ нямат алтернатива и трябва да ни подкрепят

ГЕРБ нямат алтенатива и трябва да подкрепят ПП.

Как България да стане нормална европейска държава била основната мисъл на ръководството на “Продължаваме промяната”, когато съставяли списъка с министри в проектокабинета на Николай Денков

В момента ГЕРБ имат огромна дилема – дали да продължат да подкрепят крехкото доверие, което създадохме или да завият отново на магнитската коалиция, от която едвам-едвам се опитват да се обърнат от нея.

Това съобщи пред бТВ членът на ръководството на ПП и депутат Даниел Лорер.

ПП-ДБ направиха огромен жест, с който да стане ясно къде искаме да отидем и че няма да има политически игри, категоричен бе Лорер.

Ние започнахме да се чувстваме победители, всеки ден ни питат за кабинет. Направихме услуга на ГЕРБ като представихме проектокабинет, каза още той.

“Не подкрепяме кабинет с ГЕРБ и назначения на ГЕРБ”, подчерта Лорер.

Моята роля в правителството ще е експертна, на Асен Василев – като най-добрия финансист, коментира Лорер.

Пред ГЕРБ стои въпросът дали искат да се обърнат отново към коалицията “Магнитски” и “хартиената коалиция” или искат да подкрепят кабинет, който доказано може да изпълни общите приоритети.

Скоро ще дойде истинският тест за ГЕРБ – дали ще подкрепят промените в България, коментира депутатът от ПП.

В кабинета “Денков” няма да има представители на ГЕРБ, отговори Лорер.

Той посочи, че всяка една партия трябва да си отговори дали да има правителство или да ходим на нови избори. Дали да се състав магнитна коалиция или правителство с втория мандат, предстои да видим, очаква Лорер.

Гарантирана подкрепа от други партии за кабинета на коалицията засега няма.

ПП-ДБ няма червени линии, която касае експертиза на други хора. Даниел Лорер не изключва проектокабинетът на коалицията да бъде подкрепен от БСП.

Номинацията на Иван Кръстев за социален министър била протегната ръка към БСП и показвала, че няма разделителни линии и се търси експертът.

Ако ГЕРБ не са доволни от проектокабинета, нека те да покажат какво имат – нека хората да видят кабинета на Промяната и такъв на ГЕРБ и да изберат кой е по-добър, призова Лорер.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts