| | | |

Денков със самочувствие: ГЕРБ не могат да извадят по-добро правителство, само Асен Василев може да оправи кашата във…..

Задачата ми е изключително трудна. Трябва като треньор да събера един отбор да играем мач.

Първият мандат се държи от ГЕРБ и всички въпроси трябва да са отправени към тях. Има варианти, по които да се случат нещата. Ако търсят подкрепа от нас, трябва да подкрепят нашия проектокабинет. Задачата ми е изключително трудна

Трябва да е ясно, че един Министерски съвет трябва да е екип и да решава проблемите.

Трябва да има екипен принцип при съставяне на кабинет. Там е и мястото на Асен Василев. Имам доверие, че той може да оправи кашата, която забърка финансовото министерство.

Това каза предложеният за премиер от коалицията ПП-ДБ Николай Денков в ефира на Нова телевизия.

“Този състав на кабинет, който предложихме, не е консултиран с ГЕРБ. Те го получиха като списък.

Ние преговори по персоналния състав няма да водим. Това по което преговаряме са програмите, които трябва да се изпълняват.

Един кабинет трябва да свърши определена работа. Не преговаряме и не договаряме с ГЕРБ за министри и зам.-министри с тях”, категоричен бе той.


На въпрос защо Кирил Петков е направил крачка назад, а Асен Василев не, и защо няма хора на ДБ в този кабинет, Денков отговори, че Христо Иванов ясно е изразил подкрепата си за кабинета.

„Имената са обсъдени в с всички. Има пълна подкрепа за всички в този кабинета. Ще има голяма битка и в Народното събрание и трябва да има и хора там – трябва да се приемат закони, които са изключително прецизни и трябват експерти“, обясни Денков.

„Единственото, което ни интересува, е можем ли да направим стабилно правителство.

Ако ГЕРБ извадят едно по-добро правителство, добре за България, но не вярвам да го направят“, каза още той.

“Представихме състав на кабинет не заради ГЕРБ. Не приемаме ултиматуми и условия. Искаме да да се разплете този пъзел и да има работещо правителство.

Ако някой казва, че не му достига информация, е Бойко Борисов с първия мандат. Да слагаме картите на масата и да решаваме”, поясни предложеният от ПП-ДБ за премиер.

Според Денков ГЕРБ имат три избора – да подкрепят кабинет с втория мандат, да си направят техен кабинет на малцинството и да си търсят подкрепа от други партии.

Третият вариант е да направят кабинет с БСП и ДПС – хартиената коалиция.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts