| | | |

Бойко Борисов размаха пръст на ПП, а Кирил Петков му се развика НА ЖИВО

Закъснях не от неуважение, а защото исках да видите, че в ГЕРБ има достатъчно хора, които могат да водят преговори и да правят заключения и че ГЕРБ не е лидерска партия, а партия равностойна на вашата.

Това заяви Бойко Борисов по време на срещата между ПП и ГЕРБ.

“Няколко пъти чух да се споменават отделни решения, които се вадят като предизборна кампания. Вярно е, че предизборна кампания нямаше.

Ако ние бяхме водили такава с опонентите ни, и вашите, и нашите избиратели щяха да считат, че е нормално между нашите партии да се направи кабинет. Имаме толкова много общи неща”, посочи още лидерът на ГЕРБ.

“Не с шега и закачва съм го казвал. След като г-н Асен Василев смята, че така могат да се изведат публичните финанси, защо да не е министър? Денков, Панев, прекрасен министерски състав.

Ако не съставим правителство, ние няма да можем да си съберем избирателните комисии, защото ние няма да отидем на морето, ама те ще отидат. Август или септември ще водим същия разговор.

Видяхте, че могат да се оправят и сами. Затова ги оставих на тази среща. Дойдох малко като се повъзбудихте повечко. Добрият тон е европейски”, допълни той.

“Не стига, че сме ви атакували по грозен начин, както и вие нас, в името на България може да се направи кабинет.

Въпреки, че Атанасов пак се опита да ни скара. И два милиона снаряди ще дадем. Знам коварството, знам и плюсовете. Въпросът беше много тенденциозен”, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ апелира колегите си да преспят и да премислят още веднъж.

“С подкрепата на либерали, контактите които имаме. За месеци ще изведем България на коренно различно ниво. По лошо от тия две години служебни правителства няма.

Вие виждате нервите, които се появиха от ЮАР. Нали видяхте напрежението, че се събираме и си говорим.

Вас ви нарекоха шарлатани. Днес атаката е срещу ГЕРБ, защото сме готови да има правителство. Г-н Атанасов ги забелязва със сигурност.

Ще проиграем голям шанс. Не се заблуждавайте, че избирателите ни предпочитат избори или неестествени формати. Хубавия живот е скъп, както един колега казва. Има и друг, ама не е хубав.

“Г-н Борисов, искам да благодаря на екипа. В една нормална държава се водят такъв тип разговори, а не такива които включват места, позиции, далавери.

Това, което искахме да демонстрираме е че не можем едни решения да се вземат без да имат смисъл. Трябва да имаме реалната информация, не само по политики, но и кой е човека зад тях”, обясни Петков.

“Независимо дали ще подкрепим мандатът, а дали в този момент можем да водим диалог за решенията.

За нас е много важно да сме последователни и принципни. Идеята да се въртим, само за да нагодим нещо, не го вярвам.

Как да си имаме доверие? Когато имаш поет ангажимент, трябва да се спазва. Как да повярваме, че Гешев ще бъде сменен ,след като двама министри са поискали оставката му.

За да има доверие, трябва да има спазени договорки. Нашият проблем е, че още си нямаме доверие и е лъжа ако кажем, че имаме”, допълни той с висок тон.

“Ваш е председателят на парламента, а днес на правна комисия ГЕРБ гласува “против”. Как да си вярваме”, скочи Петков.

“Поели сме ангажимент и ще бъде спазен. Кога ще имаме председателите”, попита той Атанасова.

“Днес е петък и да вкарваме проект за един председател… поели сме ангажимент и гарантирам следващото гласуване”, заяви Борисов.

Заради високото напрежение и излизането от добрия тон, Асен Василев помоли срещата да бъде прекратена. Двете партии си размениха благодарности.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts