| | | |

“Просто Деница” видя европейски опаковано правителство на Борисов, зад което се случват обаче антиевропейски действия

Това, което сме видели досега, е европейски опаковано правителство на Бойко Борисов, зад което се случват обаче антиевропейски действия.

Докато не видим реални действия, а именно – реалните законопроекти да бъдат разгледани и подкрепени от ГЕРБ в пленарна зала, не мога да повярвам на нищо и смятам, че българското общество подхожда по същия начин с недоверие към тези, иначе добре опаковани в европейски целофан, обещания“.

Това каза студиото на Euronews PrimeTime Деница Симеонова от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

По думите ѝ европейската фасада на ГЕРБ няма как да ги заблуди да влязат в едно управление с тях.

„Най-важното според нас е на една лидерска среща да присъстват нейните лидери. Когато говорим за най-важните въпроси, какви са приоритетите на мандатоносителя ГЕРБ и как планира да ги изпълни.

Считаме, че най-отговорно от наша страна би било всички съпредседатели на нашата коалиция да бъдат там.

За пореден път една съвсем оперативна задача – намирането на оперативно време за тази среща, от ГЕРБ опитаха да я превърнат в скандал и отново да се оправдават с нашата коалиция, което вече стана доста изтъкано.“, допълни Симеонова.

По нейните думи, ако бъде излъчено правителство с мандата на ГЕРБ, от ПП-ДБ ще бъдат отговорна и прозрачна опозиция.

„В интерес на нашите опоненти е да разпространяват всякакъв вид сплетни между нас и по този начин да уронват престижа ни пред обществото“, коментира Симеонова твърденията в публичното пространство за разнобой между ПП и ДБ.

„Ако имаше разцепление и бяха толкова сигурни от ГЕРБ, че има различния между ПП и ДБ, щяха ли да ходят при ИТН и БСП да водят разговори?“, каза още тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts