| | | |

Борисов: Гешев мисли, че ме страхува! Аз съм бил главен секретар, ако мисли, че така лесно се страхувам… ВИДЕО

Ако няма кабинет с първия мандат, няма да има и с втория, коментира в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Не се меся в работата на Мария Габриел

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС).

Думите му идват непосредствено, след като номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС заяви, че ще върне на президента Радев мандат с имена на министри.

“Тя трябва да продължи да търси сечението, по което може да се направи правителство. Надявам се на разум на цялата политическа класа”, допълни Борисов.

Той заяви, че скандалите в момента го правят още по-убеден, че политиците трябва да се месят само чрез конституцията и законите.

От много години политици искат тази оставка и до този момент скандал не се е разразил. Именно заради това този скандал ни право твърдо убедени, че политическата класа трябва да се меси само чрез Конституцията и законите

“Законите на Крум Зарков от месеци чувате от мен и от партията, че трябва да бъдат приети. Те дават възможност в такива ситуации да се търси контрол, проверка, механизъм и всичко останало.

Това сме казали. Ако това е предизвикало някакви реакции, това си е тяхна работа”, каза Борисов.

“Ние на нашите избиратели, евроатлантически партньори съм поел ангажимент, пред западните посолства, ако щете. В лично качество, заедно с госпожа Атанасова – законите на Крум Зарков да бъдат приети”, каза Борисов.

Министърът на правосъдието днес е внесъл тези закони, нашата парламентарна група е поела ангажимент да ги подкрепи.

Какви са – този, който ги е писал, носи отговорност. Между първо и второ четене могат да се поправят грешки и неточности, но във всички случаи това законодателство трябва да бъде прието.

Решението го взе Мария Габриел с подкрепата на цялата парламентарна група“, каза Борисов на въпрос кой е взел решението за освобождаването на Иван Гешев, като не отговори на репликата, че главният прокурор е заявил, че депутат от групата на ГЕРБ, най-вероятно Десислава Атанасова, му е споделила, че не знае.

“Главният прокурор само за мен говори, мисли, че ме страхува. Само за мен говори.

Чакайте, аз съм бил главен секретар, ако мисли, че така лесно ще ме страхува… Само Бойко, Бойко, Бойко”, продължи лидерът на ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts