| | | |

Сарафов проговори за разговора му с Гешев, изпратен до медия

Зам. главният прокурор Борислав Сарафов твърди, че шефът му Иван Гешев го е записал и дал разговора на ПИК, който беше публикуван в сайта.

Сарафов каза още, че няма намерение да става главен прокурор, като по този начин опроверга думите на обвинител номер 1, че прави преврат.

“Може би визирате част от запис на мой телефонен разговор с г-н Гешев от 14 май, който очевидно е направен от г-н Гешев и се появи в медия, която пламенно защитава позициите му през последните дни.

Всъщност аз всекидневно контактувах с г-н Гешев и след внасянето на предложението от шестимата членове на ВСС, той самият ми беше заявил, че ще подаде оставка и ще остане редови прокурор, а аз именно това имах предвид,

че личните ми отношения с г-н Гешев не биха се променили, ако той не е главен, а редови прокурор”, зам. главният прокурор Борислав Сарафов пред “Дневник”.

За себе си твърдо мога да отговоря, че не участвам в ничий лагер. Кръгът от хора, с които контактувам са роднини, колеги и съседи. Дори и съпругата ми също е магистрат.

Аз обаче искам също да задам въпрос – нормално ли е г-н Гешев да прави запис на разговорите си със своите заместници и колеги..

“Знаете ли, мисля си, че аз просто попаднах в някаква кална въртележка, в която не смятам, че ми е мястото. Някаква вихрушка мина и аз, без да искам, попаднах в нея.

Не зная какво трябва да сторя, за да изляза от тази спирала на напрежение.”.

“Аз винаги съм се стремял коректно и отговорно да работя, да спазвам стриктно професионалната етика. Работата ми е интересна, аз съм влюбен в работата си. Именно затова винаги съм странял от всякаква политика. Лошото е, че попаднах в тази кална вихрушка.

“Винаги съм имал желание само и единствено да бъда полезен на институцията и никога не съм заемал безпринципни позиции.

И действително разчитам на подкрепа от колегите си. Ние трябва да намерим сили да покажем, че имунната система на институцията работи, твърди Сарафов

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts