| | | |

Свиреп скандал в ефира! Иван Сотиров и Слави Василев се хванаха за гушите

Жесток скандал в ефира на БНТ сътвориха бившият депутат от СДС Иван Сотиров и политическият анализатор Слави Василев.

Повод за конфликта и размяната на остри реплики станаха позициите на президента Румен Радев по повод войната в Украйна и критиките към кабинета.

Силно обезпокоително е, че в „не коалицията“ участва ДПС. Идеята за търсене на конституционно мнозинство е по-скоро параван.

Това коментира бившият депутат от СДС Иван Сотиров в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Избора на гуверньор на БНБ показва, че коалицията работи. Виждаме, че партиите се разбират много добре. Коалиция между ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС е трудна за асимилиране, но виждаме, че работи, посочи политическият анализатор Слави Василев.

Властта е в Кирил Петков, Бойко Борисов и ДПС и те не го крият.

Те приемат президента Радев като удобна боксова круша. Разделението между тях е от по-рано и ще продължим да го наблюдаваме, допълни политическият анализатор.

Те ли го атакуват или той ги атакува след днешните му думи, че Украйна е като пояс за кабинета, контрира Златарева по БНТ.

Разделението между президента Радев и тази коалиция очевидно е много преди тя да се състои, и то е разделение по линия на известна политическа почтеност и морал“, отвърна Василев.

„Защото, да направиш коалиция между ПП и ГЕРБ, струва ми се моралът отсъства, а липсата на какъвто и да е било морал, естествено, е в състояние да провокира много повече разделение между Дондуков 1 и Дондуков 2, разделение, което ние ще продължаваме да наблюдаваме“, допълни Слави Василев.

„Президентът направи изявления, които не само не са морални, но и противоречат на Конституцията. Той дължи отговор на всички български граждани и на НС за позицията си пред президента на Украйна.

Ако бъде нападната България той е длъжен по Конституция да организира мобилизация. Когато има външна политика, определена от НС, той е длъжен да се придържа към нея, а не да следва политиката на Кремъл“, изтъкна Сотиров.

Опонентът му реагира остро на тези думи и обяви, че тази позиция го пакетира към онези хора, които одобряват войната.

„Служебните кабинети на Радев работеха срещу националния интерес“, отговори му десният политик. Иван Сотиров припомни, че Русия ни е обявила за вражеска държава.

„Ние сме суверенна държава, отговорността на президента е да защитава националния ни интерес. Той е главнокомандващ на Българската армия и като такъв изрази позицията си“, подчерта Слави Василев.

“Като гледам поведението на главнокомандващия ни, по-добре е да дадем оръжието си на Украйна и тя да ни брани, репликира Сотиров.

Това е черно-бял наратив, обобщи Василев.

„Ако Украйна падне, следващите сме ние. Путин действа като Хитлер. С такива диктатори се действа твърдо и категорично“, смята бившият депутат от СДС.

„Да кажете, че Русия ще нападне България това е абсолютна глупост. Да продадеш реакторите ни на Украйна, да си изпразним складовете за оръжие. Нашите правителства са наведени. Така ни е казано да действаме. Това е безродно и антидържавно поведение“, изрази позицията си политическият анализатор.

Иван Сотиров допълни, че българският национален интерес диктува ние да сме лоялен член на ЕС и НАТО. Ние сме много по-заинтересовани от западните държави, да бъдем защитени от политиката на Кремъл, посочи Иван Сотиров.

„Ние не сме уважаван партньор, а васална държава. Ние сме „йес мен“ в НАТО и ЕС“, каза още Василев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts