| | | |

Откриха следи от жестоки изтезания и малтретиране по телата на жертви на “Хамас”

Екипи от израелски военни съдебномедицински експерти са изследвали телата на жертвите на атаките на “Хамас” през миналата седмица срещу общини около ивицата Газа и откриха многобройни следи от изтезания, изнасилвания и други жестокости, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Около 1300 тела са били докарани в армейска база в Рамла в Централен Израел, където от специализирани екипи се извършват съдебномедицински проверки за установяване на причините за смъртта и обстоятелствата, при които хората са загинали.

Около 90 % от загиналите военни са идентифицирани и екипите са свършили това и при половината от тленните останки на цивилните, каза равин Израел Вайс, бивш главен равин на армията, който е един от служителите, наблюдаващ идентифицирането на загиналите.

Той посочи, че по много тела са открити следи от изтезания и изнасилвания.

“Видяхме разчленени тела с отрязани ръце и крака, хора, които са били обезглавени, дете, което е било обезглавено”, заяви пред журналисти военна служителка от запаса, идентифициран само с името Авигайл.

Тя допълни, че специалисти по съдебна медицина са открили множество случаи на изнасилване по телата, които се съхраняват в хладилни контейнери.

“Извършваме идентификация с всички средства, с които разполагаме”. каза военният зъболекар капитан Мааян.

“Ние виждаме следи от насилие в тежък стадий”.

И допълва, че налице са огнестрелни рани и признаци, че жертвите са били подлагани на мъчения.

Специалистите, които участват в процеса на идентификация, не са представили никакви съдебномедицински доказателства под формата на снимки или медицински документи, посочва Ройтерс.

Ислямисткото движение “Хамас”, което контролира ивицата Газа, отрича обвиненията.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts