| | | | |

Гърми страшен СКАНДАЛ: Посолството на Украйна отправи люта закана към Костадин Костадинов, той отговори светкавично

“Посолството на Украйна счита за неприемливи и дълбоко неприятелски изказванията на народния представител на Народното събрание на Република България Костадин Костадинов, лидер на партия „Възраждане“

срещу украински граждани, получили временна закрила в Република България, както и подкрепа за руската агресия срещу Украйна.”

Това заявиха от посолството на Украйна в България във своя фейсбук малко по-рано.

“Реториката на ръководството на партия „Възраждане” има характерни черти на езика на омразата и съдържа подстрекателство срещу всички временно преселени украинци.

Сред десетките хиляди украински граждани, намерили временен дом в приятелската Република България, има голям брой украинци от етнически български произход от различни региони на Украйна.”

“Заплахите към украински граждани в България накърняват демократичните ценности, основните човешки свободи и противоречат на позицията на Република България като страна-членка на ЕС и НАТО”, допълниха хората на Олеся Илашчук.

Тя заявиха, че са се обърнали към компетентните органи на Република България с призив за предприемане на превантивни мерки и гарантиране на безопасността и свободата на украинските граждани на територията на Република България.

Малко по-късно лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов отговори на обвиненията на дипломатическата мисия.

Публикуваме публикацията на Костадинов без редакторска намеса:

Напомням на украинското посолство, че се намира в България, а не в Украйна. Следователно е длъжно да се съобразява с нас българите, а не ние с него. Това първо.

Второ, припомням на наглите нацисти, че ми наложиха забрана за влизане в тяхната държава за 10 години само защото отидох да договоря хуманитарна помощ за българите в Украйна – така че е доста нагло да демонстрират загриженост за своите граждани от български произход, които са в България точно заради дискриминационната политика на киевския режим.

Трето, още веднъж заявявам, че когато Възраждане започне да управлява, всички украински туристи, представящи се за бежанци, ще бъдат експулсирани от държавата ни.

Истинските туристи от Украйна, плащащи си сметките по хотелите, са добре дошли.

Четвърто, Възраждане настоява за автономия за българите в Южна Бесарабия със столица Болград, Белград или Измаил, която е стара българска земя със стари български градове, намиращи се временно под украинска администрация.

На финала ще добавя, че наистина не съм виждал друга такава наглост!

До момента сме дали почти 1 млрд лв държавни пари за издръжка на украинските туристи и когато кажем, че ще спрем да ги храним и поим, украинското посолство приема това за неприятелски акт!

Колкото по-скоро Украйна се освободи от нацизма и фашизма, толкова по-добре за нея и нейния народ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

колаж Архив

Similar Posts