| | | | |

Гешев замести Рашков: След Борисов и Добрев, подгони и кмета на община Стамболийски

Кметът на Стамболийски разбрал от медиите, че става обвиняем. Официално съобщение от прокуратурата към момента няма.

Атаките срещу Бойко Борисов, Делян Добрев и мен са синхронизирани!

Това написа в профила си във фейсбук кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев преди минути.

Той е възмутен от публикации, съдържащи – по думите му, манипулативни твърдения, бил задържан.

До момента не съм задържан по никакъв повод, казва Мараджиев.

Хронологията

В края ноември м.г. тежко въоръжени полицаи нахлуха в дома на сина му и в управляваната от него фабрика, както и в помещенията на Община Стамболийски.

Същата вечер, около 23.00 часа, Мараджиев е разпитан в качеството му на свидетел по образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Седем месеца оттогава досега не е бил уведомяван за никакви действия по делото, не е бил разпитван, не са били разпитвани и служители на Община Стамболийски, твърди Мараджиев.

Днес, преди да си тръгна от работното си място, ми беше връчена призовка за явяване в качеството ми на обвиняем, споделя той.

Нямам никаква представа в какво ще бъда обвинен и въз основа на какви доказателства. Намирам за тенденциозно информация за обвинението на прокуратурата да се появи по медиите преди аз да знам за това, каза Георги Мараджиев.

Поради това си задавам въпроса: Защо е нужно това?

Мога да си обясня тези действия на прокуратурата като опит за нанасяне на репутационни щети, както за мен в лично качество, така и за ПП ГЕРБ, чийто регионален лидер съм, каза Мараджиев.

Намирам тези действия на прокуратурата в пряка връзка с действията срещу лидера на партия ГЕРБ Бойко Борисов, който вече на няколко пъти беше призоваван на разпит по различни медийни дела.

Същото е и по отношение на друг лидер на ГЕРБ – Делян Добрев, по производства, продължаващи десет години, счита Мараджиев.

Твърдя, че прокуратурата за пореден път се опитва да влияе върху политическата обстановка в страната, чрез действия, насочени срещу лица в ПП ГЕРБ, дискредитирайки както партията, така и нас в лично качество.

Настоящият момент се явява благоприятен за политически атаки срещу ГЕРБ!

Това е така предвид скандалите в други политически партии, замразяването на преговорите за съставяне на правителство от страна на ГЕРБ и реалната възможност страната да бъде изправена пред шести поред парламентарни избори, каза още Мараджиев.

Няма за какво да се притеснявам, не съм извършвал нищо незаконно, което и ще бъде доказано – заключи кметът на Стамболийски, който очаква да разбере в какво е обвинен.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts