| | | |

Горещи страсти: Министър на Радев и депутати в скандал кой си е заслужил заплатата

Горещи страсти в пленарната зала предизвика служебният министър на енергетиката Росен Христов. Причината е, че депутатите започнаха разглеждането на енергиен закон, входиран от Министерския съвет.

Това е петият закон, който НС гледа днес, като всички са дело на МС.

Между енергийният министър Росен Христов и депутати в пленарна зала избухна скандал кой си заслужава заплата, и кой какво върши за нея.

Повод за тези разиграни реплики е искането на народните представители, министъра да се яви в залата, докато те обсъждат и гласуват на първо четене Закона за енергия от възобновяеми източници, за да може и той да обясни, какво всъщност представлява самият закон.

От ведомството обаче обявиха, че Христов е в командировка и не може да дойде.

Това принуди депутатите да гласуват и да го задължат той да се яви незабавно. След кратка 20-минутна почивка, министърът беше вече в парламента.

снимка Кадър

“Трябваше да започнете с извинение към всички нас, че по-рано днес излъгахте, че сте в командировка. Стана ясно, че лъжете.

Явихте се и стана по-лошо. Като ви нямаше май беше по-добре. Вместо да си обясните законопроекта, вие разказвате съвсем различни неща и накрая казвате депутатите, че са отговорни.

Това е ваша работа, вие получавате заплата затова, върнете я тогава и ние ще свършим вашата работа”, призова зам.-председателят на БСП Георги Свиленски.

снимка Кадър

“Относно качеството на закона, не знам как се определя, особено от хора които не са се занимавали с енергетика никога през живота си”, отговори му енергийният министър.

“Крайно време е и вие да започнете да работите. За повече от месец работа, няма правителство и, няма приети закони, ако някой трябва да си връща заплатите със сигурност не е министърът”, категорично заяви той.

“Некадърни закони ние не предлагаме.

Законът максимално отразява всички коментари и становища получени до този момент. Той влияе върху много сектори и е много трудно да удовлетвори всички страни.

Продължаваме да работим и по този начин изпълняваме длъжностите на министерството”, допълни енергийният министър.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts