| | | |

Борисов капитулира пред ПП! Асен Василев тропа по масата: Аз ще съм финансов министър и никой друг!

Аз ще съм финансов министър и никой друг!

Така тропал по масата Асен Василев по време на безкрайните преговори между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство с втория мандат

Човекът, който в записа на среднощната сбирка на ПП казва:

Министрите да се подпишат с кръв, че ще изритат хората на ГЕРБ и Радев, и който заяви, че застава зад всяка своя дума от този запис, се държал брутално и нагло, мачкайки представителите на ГЕРБ.

“Присъствието на Асен Василев ще затрудни работата на кабинета”, заяви Екатерина Захариева, напомняйки, че “от устата на Асен Василев са най-проблемните изречения – за чистките, за подписите с кръв”.

И попита: Един човек ли ще бъде заложник за правителство?”.

Въпреки това хората на Борисов са клекнали под “необолшевишкия ботуш” на “Промяната” и правителство ще има

Формулата на кабинета ще е такава, че ПП с техните 37 депутати поемат цялата изпълнителна власт, която ще бъде избрана с гласовете на ГЕРБ, без те да имат лостовете за въздействие и контрол.

Това е пълна капитулация на ГЕРБ пред ПП и то след скандалния запис, който би трябвало да изтрие “шарлатаните” от политическата карта, камо ли да ги връща в управлението.

Борисов, който пропиля първия мандат и остави да бъде излъган, че във втория ще се прави общ кабинет с експерти, фактически е измамен и във втория мандат.

Затова и днес призна: “Няма да има експертен кабинет, ПП искат сами да носят отговорност с политически лица”.

ГЕРБ не са успели да прокарат в преговорите нито една своя властова позиция – няма да имат влияние нито в силовите, нито в икономическите сектори на управление.

Фактът, че за шеф на МВР се спряга човек на Бойко Рашков, е показателен за тоталното поражение на ГЕРБ на преговорите.

Поемайки фактически кормилото на държавата, “Продължаваме промяната” ще извършат всички онова, което заявиха в записа, с който заявиха, че се гордеят: тотални чистки в администрацията, смени на шефовете на служби, смени на областни управители и репресии към всички, които се смятат за опоненти на ПП.

Отзвукът в Европа от случващото се в страната е крайно негативен.

Източник: Епицентър

Очаквайте подробности

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts